Primjeri dobre prakse

Projekti za poboljšanje životnih uvjeta stanovnika podunavskog sliva

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
02.10.2018.
u 09:41

Svrha susreta bila je prikazati primjere dobre prakse i rezultate dosadašnjeg prekograničnog povezivanja te postići dogovor o eventualnim budućim aktivnostima za prekogranično povezivanje u široj regiji

U Osijeku je nedavno održan sastanak lokalnih i regionalnih vlasti Podunavskog sliva na kojem je sudjelovala Ivana Perkušić, zamjenica državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Perkušić je u svojem izlaganju naglasila važnost razvijanja bolje suradnje između dviju država, a okupljenima je naglasila činjenice sa 7. sjednice Međuvladinog mješovitog odbora održane u siječnju 2018. godine, na kojoj je usvojena samo jedna nova preporuka. Ona se odnosi upravo na poticanje suradnje u razvojnim i prekograničnim projektima.

"Nadam se da će realizacija konkretnih projekata poboljšati životne uvjete svih koji žive u ovom prekrasnom podunavskom području i da će se osnažiti položaj obje nacionalne manjine", naglasila je Perkušić. 

Svrha susreta bila je prikazati primjere dobre prakse i rezultate dosadašnjeg prekograničnog povezivanja te postići dogovor o eventualnim budućim aktivnostima za prekogranično povezivanje u široj regiji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije