Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Predstavljen Registar hrvatskih subjekata izvan Lijepe Naše

Registar je kao posebna mrežna stanica, otvara mogućnost uspostavljanja svih mogućih suradnji i pomaže umrežiti hrvatski narod diljem svijeta
25. rujna 2018. u 12:45 0 komentara 576 prikaza
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske predstavio je u utorak pilot-projekt Registar hrvatskih subjekata izvan Hrvatske s ciljem "suradnje i okupljanja globalne hrvatske obitelji pravnih i fizičkih osoba".

Mostar Vlada RH Najveći iznos dosad! Čak 24 milijuna kuna Hrvatima u BiH

"Ovaj projekt predstavlja najveći doseg javnih politika prema Hrvatima koji žive izvan domovine", rekao je državni tajnik Zvonko Milas na predstavljanju projekta koji je u pilot-fazi, no već je okupio više od 130 registriranih subjekata.

"Želimo projektom okupiti sve Hrvate i oživotvoriti sve potencijale, bez obzira na to je li riječ o gospodarskoj, znanstvenoj, kulturnoj ili sportskoj suradnji, kako bi ostvarili ono čemu težimo – razvitak hrvatskog naroda", poručio je Milas.

Skype HiT-1 Petero dobitnika stipendije za internetsko učenje hrvatskog jezika

Registar je kao posebna mrežna stanica, otvara mogućnost uspostavljanja svih mogućih suradnji i pomaže umrežiti hrvatski narod diljem svijeta.

"Pilot-faza projekta traje do kraja godine, u početnoj fazi projekt je najviše usmjeren prema Hrvatima u Argentini, SAD-u i Njemačkoj, no registrirati se mogu svi", istaknuo je Milas i pozvao sve udruge, organizacije civilnog društva, tvrtke i vjerske organizacije da se prijave.

Planirani trošak registra iznosi 90 tisuća kuna, a registrirati se možete ovdje.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.