Zaprimljeno 490 prijava

Prijedlog bodovne liste stipendista za učenje hrvatskog jezika

Zagreb
Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL
30.07.2019.
u 09:11

Stipendija uključuje trošak tečaja hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj (Zagreb, Split, Rijeka ili Osijek), subvencioniranu prehranu do dva obroka dnevno, djelomičnu naknadu za smještaj u studentskom domu ili privatno u iznosu od 400 kn mjesečno

Na temelju provedenog javnog poziva za dodjelu stipendija za učenje hrvatskog jezika u Lijepoj Našoj u akademskoj godini 2019./1920, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodjeljuje do 250 stipendija.

Prijedlog bodovne liste kandidata utvrđen je sukladno uvjetima i kriterijima propisanima točkom 3. javnog poziva, odnosno na osnovi ukupnog broja ostvarenih bodova.

Javni poziv bio je otvoren od 31. svibnja do 1. srpnja 2019., a zaprimljeno je 490 prijava, od kojih je 303 uredno predano u elektronički sustav. Povjerenstvo za provedbu javnog poziva utvrdilo je 167 potpunih prijava.  

Stipendija uključuje trošak tečaja hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj (Zagreb, Split, Rijeka ili Osijek), subvencioniranu prehranu do dva obroka dnevno, djelomičnu naknadu za smještaj u studentskom domu ili privatno u iznosu od 400 kn mjesečno – isplaćuje se svim korisnicima koji su uspješno završili upisani semestar.

Protiv ovog prijedloga bodovne liste kandidat može Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske podnijeti pisani prigovor elektroničkom poštom u roku od osam dana, zaključno sa 6. kolovozom 2019. godine, na adresu: tecaj-hrvatskog-jezika@hrvatiizvanrh.hr.

Konačna bodovna lista i Odluka o dodjeli stipendija objavit će se po okončanju postupka prigovora, a kandidati koji ostvare pravo na stipendiju bit će obaviješteni o datumu zaključivanja ugovora o stipendiranju.

Prijedlog bodovne liste

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije