Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Prijave za upis na fakultete Sveučilišta u Zagrebu u jesenskom roku

Kandidati se prijavljuju izravno na fakultete, a Potvrde o pripadnosti hrvatskoj nacionalnoj manjini, odnosno hrvatskome iseljeništvu izdaje Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
27. kolovoza 2018. u 10:13 0 komentara 50 prikaza
Foto: Robert Anić/PIXSELL

U vezi s inicijativom  Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu osigurana je posebna upisna kvota u akademskoj godini 2018./2019., namijenjena pripadnicima hrvatskog naroda.

Čak 217 mjesta Posebna upisna kvota i za gradišćanske Hrvate

Posebnom upisnom kvotom osigurano je 217 upisnih mjesta na studijske programe Sveučilišta u Zagrebu namijenjenih pripadnicima hrvatske manjine u europskim državama (u Republici Austriji, Republici Srbiji, Republici Sloveniji, Slovačkoj Republici, Rumunjskoj, Republici Makedoniji, Mađarskoj, Talijanskoj Republici, Crnoj Gori, Češkoj Republici, Republici Kosovo i Republici Bugarskoj) te za hrvatsko iseljeništvo u prekomorskim i europskim državama i njihovim potomcima.

Jarun 217 mjesta U sljedećoj akademskoj godini posebne upisne kvote za pripadnike hrvatske manjine i hrvatskog iseljeništva

Ljetni upisni rok je završio, ali započinju prijave za jesenski upisni rok. Kandidati se prijavljuju izravno na fakultete, a potvrde o pripadnosti hrvatskoj nacionalnoj manjini odnosno hrvatskome iseljeništvu izdaje Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Ispunjen jedan od glavnih ciljeva Posebna upisna kvota za studij na Sveučilištu u Zagrebu

Za sva dodatna pitanja vezana uz upise na fakultete u jesenskom roku najbolje je javiti se izravno studentskim referadama fakulteta. Zbog lakšeg snalaženja u upisnoj proceduri možete kontaktirati Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske putem e-pošte (upisne-kvote@hrvatiizvanrh.hr) ili telefonskim pozivom (na broj +385 1 6444 676; +385 1 6444 669).

Više informacija dostupno je na internetskoj stranici Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske...

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.