Naslovnica Vijesti

Preminuo don Ivan Matijević

Sprovodni obredi održat će se u ponedjeljak 9. srpnja u 14.10 sati na Mirogoju, a sveta misa zadušnica služit će se istoga dana u crkvi sv. Mati slobode u 16 sati
06. srpnja 2018. u 00:00 0 komentara 381 prikaza
Foto: Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

Jučer je u Zagrebu, u župi Duha Svetoga u Dugoratskoj ulici, preminuo svećenik salezijanac don Ivan Matijević. Umro je u 72. godini života, 52. godini redovništva i 45. godini svećeništva. 

fra o. Danijel Mihatov U 103. godini života Preminuo fra o. Danijel Mihatov

Don Ivan bio je ispovjednik u župi Duha Svetoga i svetištu Svete Mati slobode te je djelovao kao voditelj Hrvatske katoličke misije Novo Mesto u Sloveniji, gdje je svake nedjelje okupljao hrvatske katolike u tamošnjoj katedralnoj crkvi.

Oproštajna euharistija od don Ivana Matijevića bit će danas (petak) u 19 sati u crkvi sv. Mati slobode na Jarunu. Tamo je don Ivan pastoralno djelovao kao župni vikar. 

Martin Prikosović Nakon kratke i teške bolesti U Beču preminuo Martin Prikosović, borac za prava gradišćanskih Hrvata

Sprovodni obredi održat će se u ponedjeljak 9. srpnja u 14.10 sati na Mirogoju, a sveta misa zadušnica služit će se istoga dana u crkvi sv. Mati slobode u 16 sati. 

Mladen Ibler Zagreb, 1937. – Holbaek, Danska, 2017. U Danskoj preminuo istaknuti diplomat, anesteziolog i publicist Mladen Ibler Tereza Nađ Preživjela je šest logora Preminula najstarija Hrvatica u Chicagu

"Njegovu bratu, don Stjepanu Matijeviću SDB, rodbini, kao i cijeloj Hrvatskoj salezijanskoj provinciji izražavamo iskrenu sućut, a za don Ivana molimo: pokoj vječni daruj mu Gospodine", piše na Facebook stranici Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.