Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Preminuo Carlo Steinfl, suradnik iz Vinkovaca na kauzi sv. Nikole Tavelića

Dugi niz godina radio je na talijanskoj državnoj televiziji RAI. Bio je član udruge RAI Senior i počasni član Talijanskog udruženja prevoditelja i tumača
12. travnja 2021. u 15:43 0 komentara 49 prikaza
Foto: Hrvatska matica iseljenika

U rimskoj bolnici Gemelli, u utorak 6. travnja u 89. godini života preminuo je Carlo Steinfl, vjernik laik, suradnik na kauzi proglašenja svetim Nikole Tavelića.

NOVO EUROPSKO ''OTKRIĆE'' Nakon 450 godina otkrivena „Mala Hrvatska“, centar Novo Selu na sjeveru Gradišća

Carlo Steinfel rođen je 23. svibnja 1932. u Vinkovcima, ali je najveći dio svoga života proveo u Rimu. Bio je oženjen i otac četvero djece. Po struci je bio diplomatski prevoditelj i sudski tumač, savjetnik, stručni prevoditelj i tumač Građanskog i Kaznenog suda u Rimu i diplomatskih predstavništava.

Dugi niz godina radio je na talijanskoj državnoj televiziji RAI. Bio je član udruge RAI Senior i počasni član Talijanskog udruženja prevoditelja i tumača.

PRVA RATA POMOĆI Opća bolnica u Sisku dobila uređaj za anesteziju zahvaljujući suradnji ACAP-a i inicijative 'Jedna Hrvatska'

Tijekom svoje duge profesionalne karijere vršio je službu sudskog tumača i prevoditelja službenih dokumenata na brojnim zadacima. Između ostaloga surađivao je i s papama sv. Pavlom VI. i sv. Ivanom Pavlom II, te s kardinalom Franjom Šeperom tijekom njegove dugogodišnje službe prefekta Kongregacije za nauk vjere. U doba II. Vatikanskog koncila bio je prevoditelj mnogim našim biskupima. Aktivno je pomagao kao tumač i prevoditelj na kauzi za proglašenje svetim Nikole Tavelića.

Surađivao je također i s Vijećem ministara Republike Italije, Kvirinalom – Uredom predsjednika Republike Italije, Parlamentom Republike Italije, raznim sveučilištima i drugim državnim i međunarodnim organizacijama sa sjedištem u Rimu. Kao prevoditelj i novinar, osim na RAI-ju radio je i surađivao i s drugim medijima: ANSA, Mediaset i Vatikanski radio.

Rado je dolazio u Hrvatsku crkvu sv. Jeronima u Rimu i bio povezan s Papinskim hrvatskim zavodom sv. Jeronima. Za njegove zasluge prema Svetoj Stolici papa Pavao VI. odlikovao ga je Ordenom sv. Grgura Velikog.

DODIJELJUJE SE 500 STIPENDIJA Ured za Hrvate izvan Hrvatske zaprimio 1.608 prijava za stipendije

Pogreb će biti u petak 9. travnja u 11:30 sati u župnoj crkvi Nostra Signora di Bonaria u Ostiji, gdje je pokojnik živio sa svojom suprugom Mariafelice Reich.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.