PRVA RATA POMOĆI

Opća bolnica u Sisku dobila uređaj za anesteziju zahvaljujući suradnji ACAP-a i inicijative 'Jedna Hrvatska'

Hrvatska matica iseljenika
09.04.2021.
u 14:31

Ovo je tek prva rata pomoći Banovini od ACAP Zaklade jer je zaklada već u tijeku kupnje vozila hitne pomoći za Petrinju te sigurnosne opreme za statičare volontere

Opća bolnica u Sisku primila je vrijednu donaciju od Zaklade Udruženja hrvatsko-američkih stručnjaka (ACAP) i inicijative ”Jedna Hrvatska” koja okuplja udruge Hrvata iz domovine te iz Australije, Čilea, Kanade, Japana, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Slovačke, Velike Britanije i Venezuele.

ACAP Zaklada surađuje sa stručnjacima na terenu te donira potrebnu opremu. Tako je za bolnicu u Sisku mašina za anesteziju bila najpotrebnija a ovaj vrhunski model je prikladan za operacije na najbolesnijim i najmanjim pacijentima.

Ovaj pristup donacijama omogućuje donatorima da na transparentan način vide kako njihova sredstva pomažu potrebitima.

Ovo je tek prva rata pomoći Banovini od ACAP Zaklade jer je zaklada već u tijeku kupnje vozila hitne pomoći za Petrinju te sigurnosne opreme za statičare volontere. Od potresa u Zagrebu do donas, zaklada je prikupila 420 tisuća američkih dolara za pomoć Hrvatskoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije