Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Predstavnici iz Hrvatske na međunarodnoj konferenciji za voditelje inicijative 40 dana za život

Čaljkušić i Puškar uputili su se u južnoameričku Kolumbiju gdje će uz prikazivanje filma voditi prolife radionice te upoznati spašenu djecu i njihove majke
06. kolovoza 2019. u 10:58 0 komentara 25 prikaza
Foto: IKA
Pogledajte galeriju 1/2

U Houstonu je od 2. do 4. kolovoza održana međunarodna prolife konferencija za voditelje inicijative "40 dana za život". Našu domovinu predstavili su: Ante Čaljkušić, predsjednik za Hrvatsku, i Krunoslav Puškar, regionalni koordinator.

Teksas U Houstonu postoji hrvatski klub koji broji 50-ak aktivnih članova

Cilj konferencije bio je povezati voditelje diljem svijeta i dati im nove alate za daljnje širenje Inicijative i spašavanje još većeg broja djece od pobačaja. Nakon uvodnog govora predsjednika Shawna Carneya, svjedočanstva i rezultate iz Hrvatske predstavio je Čaljkušić. 

Istaknuo je sudjelovanje tisuće mladih, značajno smanjenje broja pobačaja, međunarodnu konferenciju "Život, dakle, biraj" i širenje Inicijative Europom. Predsjedniku Carneyu poklonio je dokumentarni film "40 dana...".

Iz 1901. Zvono s prve hrvatske crkve u Americi konačno došlo u svoj pravi dom

A upravo je film bio razlog prethodnog dolaska u grad Pittsburgh gdje je hrvatskom dvojcu lokalni tim Inicijative na čelu s voditeljicom Nikki Bruni omogućio pet svečanih prikazivanja. Posjetili su i mjesto molitve pred klinikom za pobačaje Planned Parenthood u središtu grada. Vjeruju da će se i ova klinika zatvoriti kao što se zatvorila i klinika u studentskom gradu College Stationu (pokraj Houstona) koju su također posjetili sudionici konferencije. Nakon raspada i odlaska Planned Parenthooda, zgradu su kupili prolife aktivisti. Danas je to Centar za život i glavni ured Inicijative. Upravo je na tome mjestu 2004. godine pokrenuta prvo povijesno bdjenje "40 dana za život".

Hrvatska zajednica u Kini U dalekoj Kini osnovana hrvatska zajednica Povijesna inicijativa šangajskih Hrvata

Čaljkušić i Puškar uputili su se u južnoameričku Kolumbiju gdje će uz prikazivanje filma voditi prolife radionice te upoznati spašenu djecu i njihove majke.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.