Od 6. do 8. kolovoza

Predstavnici inicijative '40 dana za život' boravili u Kolumbiji

Foto: IKA
1/4
12.08.2019.
u 10:30

O plodovima u Hrvatskoj i važnosti borbe za život, Čaljkušić i Puškar svjedočili su i na katoličkoj nacionalnoj televiziji Cristovision

Predsjednik molitvene inicijative "40 dana za život – Hrvatska" Ante Čaljkušić i regionalni koordinator Krunoslav Puškar, nakon deset dana boravka u Pittsburghu i Houstonu, posjetili su kolumbijske gradove Bogotu i Barranquillu te od 6. do 8. kolovoza održali četiri prolife tribine i prikazivali dokumentarni film "40 dana...".

Predsjednica inicijative "40 dana za život – Kolumbija" Pamela Delgado upoznala je hrvatske predstavnike s majkama i djecom u bogotskom centru za život "Por la mujer" ("Za ženu").

"Ovo je neusporedivo najljepši trenutak našeg putovanja, susret s djecom koja su mogla biti ubijena i susret s njihovim, danas radosnim i zahvalnim majkama", istaknuo je Čaljkušić.

Delgado ih je provela i kroz dio Bogote gdje se nalazi 40 klinika za pobačaje i u kojem na stotine djece dnevno izgubi život. Specifičnost toga dijela grada jesu i zaposlenici klinika za pobačaje koji prolaznicima dijele letke i nude pobačaj. S jednim od tih "zaposlenika" razgovarali su jer je htio pomoći majci u 7. mjesecu trudnoće da ne pobaci. Svjestan da je podijeljen u samom sebi i da čini zlo, zatražio je molitvu.

U Kolumbiji je pobačaj dopušten u tri slučaja: ako je žena silovana, ako dijete ima malformacije i ako trudnoća ugrožava ženino zdravlje, što znači da se može pozvati i na obični stres i emocionalnu nesigurnost.

O plodovima u Hrvatskoj i važnosti borbe za život, Čaljkušić i Puškar svjedočili su i na katoličkoj nacionalnoj televiziji Cristovision.

Biskup Juan Vicente Cordoba, iz biskupija Fontibon, udijelio je svoj blagoslov preko generalnog vikara Josea Carlosa Manzana. Biskupija i televizija na dar su dobili sada već poznati dokumentarac "40 dana...".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije