Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Predstavljene tri knjige svećenika Hrvatske katoličke misije Mittelbaden

Tekstovi knjiga veoma su otvoreni. Nadahnjuju put nade u pobjedu dobra. Nude velike mogućnosti pozitivna razmišljanja i široke primjene
10. rujna 2019. u 12:31 0 komentara 34 prikaza
Foto: IKA

Nedavno su objavljene tri knjige svećenika Hrvatske katoličke misije Mittelbaden u njemačkom Karlsruheu dr. Vinka Kraljevića: Dosluh neba i zemlje, Međusobna dozivanja i susreti u svemiru i Usmjerenost blistavoj budućnosti.

Pandrof Predstavljena četverojezična knjiga za gradišćanske osnovnoškolce

Sva tri djela imaju isti podnaslov Tragom biblijskih riječi liturgijske godine: A, B i C. Tekstovi su višenamjenski, mogu se koristiti za propovijedi, predavanja, kateheze, meditacije, molitvu... U svim knjigama isti su predgovori, uvodi, sažeci, recenzije/osvrti.

"Svaka knjiga je međusobno raznolika. Svaka je za sebe čvrsta građevina, sagrađena na stijeni. A sve zajedno tvore skladnu cjelinu, trobrodnu duhovnu baziliku punu vjere, nade i ljubavi. Tematski, sadržajno i argumentacijski se dopunjuju. Na promišljen, jednostavan, nenametljiv način nudi se odgovor na egzistencijalna čovjekova pitanja. Moglo bi se reći: pouzdan Božji odgovor na vječna čovjekova pitanja.

U posljednjih 30-ak godina Sve o hrvatskim udrugama u Austriji zapisano je na 1300 stranica knjige

Tekstovi knjiga veoma su otvoreni. Nadahnjuju put nade u pobjedu dobra. Nude velike mogućnosti pozitivna razmišljanja i široke primjene. Iz naslova knjiga naslućuje se trajni razgovor neba i zemlje – Boga i čovječanstva, zemlje i neba – čovječanstva i Boga. Oba dozivatelja čeznu za međusobnim približavanjima i susretima. U tekstovima je prisutna snaga spoznaje i htijenja za oslobođenjem od svih zlih sila koje ugrožavaju sretan život svijeta i čovječanstva: od prvog do novog stvaranja neba i zemlje, od prvog čovjeka – Adama, do novog čovjeka – Isusa Krista, početnika novog čovječanstva.

Putopis o traumatičnim iskustvima Zanimljiva knjiga iz 1907. otkriva kako su Hrvati živjeli u Sjevernoj Americi

Neutažive su gladi i žeđi čovječanstva za blistavom budućnosti: uključiti se u zajedništvo novog, potpuno osmišljena života s objavljenim Bogom Biblije. Sve dotle trajat će međusobni doslusi, dozivanja i traženja u svemiru", ističe se u Sažetku.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.