Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Predstavljena knjiga mons. Nikole Eterovića

Knjiga mons. Eterovića, koji je najveći dio svoga stručnog, svećeničkog i biskupskog života proveo u službi diplomata Svete Stolice, objavljena je u nakladi Kršćanske sadašnjosti
27. listopada 2019. u 19:13 0 komentara 15 prikaza
Foto: IKA

Knjiga "Sveta Stolica i Hrvatska. Priznanje – Ugovori – Suradnja" mons. Nikole Eterovića, apostolskog nuncija u Saveznoj Republici Njemačkoj, predstavljena je 23. listopada u dvorani "Vijenac" Nadbiskupijskog pastoralnog instituta na zagrebačkome Kaptolu.

Zagreb Predstavljen 5. i 6. svezak knjige 'Povijest hrvatskoga jezika'

Pozdravnu riječ okupljenima uputio je, uime domaćina, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić koji je ujedno napisao i predgovor knjige. O djelu su detaljnije govorili ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman, prof. dr. sc. Frane Staničić i prof. dr. sc. Josip Šalković. 

Predstavljanju je prisustvovao novi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua, pomoćni zagrebački biskupi mons. Ivan Šaško, mons. Mijo Gorski, đakovačko-osječki nadbiskup u miru mons. Marin Srakić, predstavnici i izaslanici visokih državnih dužnosnika, bivši i aktualni hrvatski diplomati, akademici i osobe iz društvenog, političkog i kulturnog života. Program je moderirala novinarka i voditeljica Hrvatskog katoličkog radija Diana Tikvić, dok su u glazbenome dijelu sudjelovale harfistica Mirta Lice i mezzosopranistica Petra Čavka.

U posljednjih 30-ak godina Sve o hrvatskim udrugama u Austriji zapisano je na 1300 stranica knjige

Knjiga mons. Eterovića, koji je najveći dio svoga stručnog, svećeničkog i biskupskog života proveo u službi diplomata Svete Stolice, objavljena je u nakladi Kršćanske sadašnjosti.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.