Prijedlog u Torontu

'Pozivam vas da Hrvatsko katoličko sveučilište unesete u svoje oporuke'

Foto: Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu
1/6
15.10.2018.
u 09:45

U slavlju euharistije i blagoslova župne dvorane, koja se nalazi ispod crkve, sudjelovalo je mnoštvo vjernika, a blagoslivljajući dvoranu rektor Tanjić zahvalio je svima koji su pridonijeli njezinoj obnovi, kao i projektima Hrvatskog katoličkog sveučilišta

Jučer je blagoslovljena novouređena dvorana Hrvatske katoličke župe Naše Gospe, Kraljice Hrvata u Torontu. Prije svečanog događaja, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić predvodio je župnu nedjeljnu euharistiju u zajedništvu sa župnikom dr. Mladenom Horvatom, pročelnikom Odjela komunikologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu prof. dr. Jerkom Valkovićem, sveučilišnim kapelanom vlč. Odilonom Singbom i nacionalnim ravnateljem Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislavom Markićem. 

U homiliji je rektor Tanjić, tumačeći riječ Božju, istaknuo kako nas Isus poziva na pripadnost njemu. Ta pripadnost očituje se u poslušnosti Božjoj riječi koja nas vodi ka životu vječnom.
 
Na kraju mise zanimljiv prijedlog iznio je župnik Horvat pozvavši vjernike da Hrvatsko katoličko sveučilište unesu u svoje oporuke, kako bi i poslije smrti tako mogli činiti dobro i time dati doprinos izgradnji hrvatskog društva. 

U slavlju euharistije i blagoslova župne dvorane, koja se nalazi ispod crkve, sudjelovalo je mnoštvo vjernika, a blagoslivljajući dvoranu rektor Tanjić zahvalio je svima koji su pridonijeli njezinoj obnovi, kao i projektima Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Posebno je zahvalio župniku Horvatu na njegovoj požrtvovnosti u obnovi dvorane, budući da je i osobno često fizički radio.

Slavlje je zaključeno zajedničkim blagovanjem u novoobnovljenoj dvorani.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije