Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Potpisani ugovori za programe i projekte Hrvata u Bosni i Hercegovini

U kulturno-umjetničkom djelu programa sudjelovali su djeca i mladi iz svih dijelova Bosne i Hercegovine
03. rujna 2018. u 09:26 0 komentara 46 prikaza
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

U petak je u Vitezu održan svečani program u povodu potpisivanja ugovora za programe i projekte Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Mostar Vlada RH Najveći iznos dosad! Čak 24 milijuna kuna Hrvatima u BiH

Prisutnima se obratio Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji je u svom obraćanju okupljenima naglasio kako je neraskidiva vezanost i zajedništvo hrvatskog naroda s obje strane granice, kao i snažna opredijeljenost Vlade Republike Hrvatske temelj za još čvršće i snažnije povezivanje sa sunarodnjacima u Bosni i Hercegovini. 
Milas je dodao kako su i ovi projekti primjer zajedništva te pokazatelj sinergijskog djelovanja i suradnje: "Potpora koju hrvatska država pruža Hrvatima u Bosni i Hercegovini nije samo dužnost, zakonska ili ustavna obveza nego nas spaja osjećaj pripadnosti hrvatskom narodu bez obzira na zemljopisne granice, a zajedništvom koje nas je sačuvalo kroz povijest gradit ćemo prosperitetniju sadašnjost i budućnost hrvatskog naroda u BiH i Hrvatskoj."

Mostarski sajam Sporazum 'Jačanje gospodarske suradnje u interesu je Hrvatske i BiH'

Sudionicima svečanosti – dobitnicima potpore obratili su se kardinal Vinko Puljić i dr. Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine te dobitnici potpore koji su zahvalili na podršci i njegovanju zajedništva.  

Autobusi Oporezivanje Umjesto preko računa dijaspora će novac rođacima u BiH odsad slati u kuvertama

U kulturno-umjetničkom djelu programa sudjelovali su djeca i mladi iz svih dijelova Bosne i Hercegovine.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.