Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Poticaj potomcima hrvatskih iseljenika da izgrade svoj novi dom u Lijepoj Našoj

Potomcima hrvatskih iseljenika iz Argentine, Čilea, Perua, Venezuele, Kolumbije, Bolivije i Brazila predstavljene su ujedno izmjene i dopune Zakona o hrvatskom državljanstvu koje će stupiti na snagu s 1. siječnja 2020.
01. prosinca 2019. u 20:04 0 komentara 151 prikaza
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske za svoje stipendiste Programa učenja hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj organizirao je izravan susret i razgovor s predstavnicama Službe za državljanstvo Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske na temu stjecanja hrvatskog državljanstva.

Putovnica Od 1. siječnja 2020. Ovo su novi uvjeti za stjecanje hrvatskog državljanstva

Potomcima hrvatskih iseljenika iz Argentine, Čilea, Perua, Venezuele, Kolumbije, Bolivije i Brazila predstavljene su ujedno izmjene i dopune Zakona o hrvatskom državljanstvu koje će stupiti na snagu s 1. siječnja 2020., a koje su usmjerene prema olakšavanju postupka stjecanja hrvatskog državljanstva Hrvatima izvan Republike Hrvatske. Kako većina potomaka hrvatskih iseljenika iz Južne Amerike ne govori hrvatski jezik, budući da nisu imali mogućnost pohađanja Hrvatske nastave u inozemstvu koja je jedino djelovala u Čileu, tako će današnji stipendisti u 2020. godini moći predati zahtjev za primitak u hrvatsko državljanstvo, bez obveze poznavanja hrvatskog jezika i latiničnog pisma, kulture i društvenog uređenja.

Novi postupak Vlada RH o konačnom prijedlogu Zakona o hrvatskom državljanstvu

Hrvatsko državljanstvo za potomke hrvatskih iseljenika je ne samo pravna poveznica s domovinom njihovih predaka od kojih su neki od njih iselili iz Hrvatske i prije više od sto godina, već čast i poticaj da upravo oni, potomci hrvatskih iseljenika, danas izgrade svoj novi dom u Republici Hrvatskoj.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.