Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Posebna veza između Klape Brodarica i Luksemburga

Ivan Jurković, Gasper Bataljaku, Jere Matić, Nikola Sunjka, Veljko Beader i Frane Kalauz publici neće pružiti samo klasične klapske izvedbe
12. lipnja 2019. u 09:33 0 komentara 108 prikaza
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Između šibenske Klape Brodarica i Luksemburga postoji posebna veza. Ne samo što dva člana ove uspješne klape – Nikola Sunjka i Veljko Beader, već nekoliko godina borave u Velikom vojvodstvu, nego i to što hrvatska publika u Luksemburgu odlično prihvaća i željno iščekuje šibensku klapsku pismu. 

Dan Europe Hrvatska dijaspora u Luksemburgu ne propušta prilike za predstavljanje Lijepe Naše

Naime, i treće gostovanje raspjevanih Šibenčana (14. lipnja, 21 sat), ovaj put u prostoru novootvorenog hrvatskog lokala The Base na Kockelscheueru, nailazi na veliki interes i ulaznice su gotovo razgrabljene. 

Ivan Jurković, Gasper Bataljaku, Jere Matić, Nikola Sunjka, Veljko Beader i Frane Kalauz publici neće pružiti samo klasične klapske izvedbe, nego i moderniji zvuk dalmatinskog pop-melosa kojim je "Brodarica" osvojila veliki broj nagrada publike i struke na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku za pjesme poput "Najljepše su oči moje majke", "Korak" ili najnoviju "Ko bi te kleja". 

Ženska soba – Centar za seksualna prava Vrijedna donacija iz Luksemburga

Sastav koji je proizišao iz Kulturno umjetničkog društva "Spužvar", još 2005. godine dvaput je bio i u samom finalu klapskog festivala u Omišu, gdje je osvojio i prvu nagradu na Večerima uz gitaru. Provjerena kvaliteta i vrhunski glasovi iz Šibenika još jednom će zasjati u srcu Europe.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.