Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Pomoćni biskup u San Salvadoru: Migracija je ljudsko pravo

Podsjetio je da su gvatemalski biskupi pozvali predsjednika Jimmyja Moralesa da ne potpisuje takav sporazum, u priopćenju pod biblijskim naslovom "Moj je otac bio aramejski lutalac"
19. kolovoza 2019. u 11:05 0 komentara 46 prikaza
Foto: Vatican media

Kardinal Gregorio Rosa Chavez, pomoćni biskup u San Salvadoru, kritizirao je nedavno potpisani sporazum između Gvatemale i SAD-a kao "pogrešni put".

Zrcalo njemačkog društva Nijemci planiraju otvoriti muzej migracija. Boro je već dao svoj doprinos

Sporazumom je Gvatemala dobila status "sigurne treće zemlje", što znači da migranti u njoj mogu zatražiti azil, ali zatim ga neće moći zatražiti u SAD-u, čime bi se tamo smanjio priljev migranata iz Hondurasa i El Salvadora.

"Čovjek ima pravo migrirati", poručio je kardinal Rosa Chavez u razgovoru za Diario Co Latino".

Podaci iz 1960. Udba je u svojoj kartoteci emigracije imala oko 150 tisuća dosjea

Crkva gradi mostove, a ne zidove

"Moramo rušiti zidove koji ljudima priječe postizanje slobode i sreće. To je zadaća svih", istaknuo je salvadorski kardinal, prenosi Vatican News.

Podsjetio je da su gvatemalski biskupi pozvali predsjednika Jimmyja Moralesa da ne potpisuje takav sporazum, u priopćenju pod biblijskim naslovom "Moj je otac bio aramejski lutalac" (Pnz 26,5) te su izrazili veliku zabrinutost da će se njime dodatno otežati situacija migranata u Gvatemali. Kardinal je ipak izrazio nadu da će se poboljšati uvjeti života u zemlji kako je građani ne bi ni morali napuštati.

Hrvatsko narodno vijeće Osnutak Hrvatskoga narodnog vijeća Bolna iskustva hrvatske političke emigracije: Nismo dobivali samo prijetnje smrću

Na kraju priopćenja biskupi su izrazili veliku zabrinutost zbog premale transparentnosti kojom se raspravljalo o tom pitanju, budući da je od velike javne važnosti i zanimanja za cijelu zemlju, te su očitovali strah pred očitim nametanjem koje bi značilo prestanak suvereniteta i nanijelo veliku štetu gvatemalskom narodu-

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.