Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Organizirana prva virtualna biciklijada u čast sv. Ivana Pavla II.

Virtualna biciklijada održava se pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, te medijskim pokroviteljstvom Hrvatske katoličke mreže i Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu
14. svibnja 2021. u 15:01 0 komentara 76 prikaza
Foto: Hrvatska matica iseljenika

Kristov stol – misijska europska inicijativa tijekom svibnja organizira 7. Mariju Zvijezdu – svehrvatsku biciklijadu sv. Ivana Pavla II., prvi put na virtualni način.

šest kamiona Donacija za Banovinu: Konvoj humanitarne pomoći iz Stuttgarta krenuo prema Hrvatskoj

Vožnja bicikala organizira se u čast sv. Ivana Pavla II. i sjećanja na njegove pohode Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s posebnom povezanošću s Hrvatima Banjolučke biskupije i molitvenom nakanom za što skoriju kanonizaciju bl. kardinala Alojzija Stepinca. Ove se godine biciklijada održava na virtualni način kako bi se mogli priključiti svi biciklisti u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te u hrvatskim misijama diljem svijeta, povezujući svetišta i kapele posvećene sv. Ivanu Pavlu II, bl. kardinalu Stepincu, sv. Josipu i Mariji.

Virtualna biciklijada održava se pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, te medijskim pokroviteljstvom Hrvatske katoličke mreže i Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

WEBINAR ZNANSTVENIKA Rad prepoznatljiv u domovini i svijetu: Skulpture Ivana Meštrovića u Chicagu

Vozeći bicikle za 7. Mariju Zvijezdu, kroz cijeli svibanj, želi se odazvati i na molitvenu inicijativu pape Franje, uz posebnu podršku banjolučkog biskupa Franje Komarice. Među ostalim, biskup Komarica je u poruci sudionicima poručio: “Obećavam za sve vas svoje molitve i zazivam na vaše plemenito i Bogu ugodno djelo Njegov blagoslov i zagovor Presvete Djevice Marije, sv. Josipa, sv. pape Ivana Pavla drugog i bl. Alojzija Stepinca. Svoje napore kod organiziranja i ostvarivanja predviđenog pedaliranja prikažite Bogu zajedno sa svojim molitvama između ostaloga na istu onu nakanu na koju cijela Crkva na čelu s papom Franjom moli u ovom Gospinom mjesecu tj. za prestanak aktualne pandemije covid 19”.

Ispunjavanjem i slanjem obrasca na kristov.stol@gmail.com , svi sudionici će dobiti svoj startni broj, te nakon pređene željene kilometraže od 25, 50, 75 ili 100 km, dijeljenja svojih fotografija u svetištima koje su obišli biciklom, uz hashtag #KristovStolMarijaZvijezda i slanja završnog izvješća, dobiti spomen drvene medalje, s oznakom kategorije koju su odvozili.

Ilustracija 'putujuća škola' Organizirana radionica na temu hrvatskih narječja: Govorilo se o zlatnoj formuli 'ča – kaj – što'

Predviđene su 4 kategorije: bl. Stepinac – 25 km; sv. Ivan Pavao II. – 50 km; sv. Josip – 75 km i bl. Djevica Marija – preko 100 km.

Obrazac prijave može se pronaći na poveznici http://kristov-stol.hr/index.php/7-marija-zvijezda-2020/527-7-marija-zvijezda-virtualno-1-31-5-2021, a više o biciklijadi možete saznati upitom na kristov.stol@gmail.com ili na 091 570 86 04. (IKA)

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.