Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Organizirana radionica na temu hrvatskih narječja: Govorilo se o zlatnoj formuli 'ča – kaj – što'

Kroz interaktivni pristup i različite sadržaje sudionici su imali priliku saznati više o govorima u Hrvatskoj, specifičnim područjima i zanimljivim činjenicama o njima
11. svibnja 2021. u 12:40 0 komentara 77 prikaza
Ilustracija
Foto: Pixabay/Ilustracija

Hrvatski forum je s Hrvatskom maticom iseljenika i Makedonsko-hrvatskom društvom (MHD) organizirao je 6. svibnja radionicu hrvatskog jezika na temu hrvatskih narječja, u sklopu aktivnosti pod nazivom “Putujuća škola”.

master studij 'Leadership' Pokreće se novi studijski program prilagođen potrebama hrvatskog iseljeništva

Radionicu je, kako piše Hrvatska matica iseljenika, vodio Vedran Iskra, magistar edukacije hrvatskoga jezika i književnosti i magistar kulturologije, koji je govorio o tri hrvatska narječja i zlatnoj formuli “ča – kaj – što”. Kroz interaktivni pristup i različite sadržaje sudionici su imali priliku saznati više o govorima u Hrvatskoj, specifičnim područjima i zanimljivim činjenicama o njima.

Skupu su se obratili Lada Kanajet Šimić iz HMI-ja i Marko Vidaček, glavni tajnik HF-a.

Ova je radionica druga po redu u okviru ovih aktivnosti, a prethodna je organizirana s učenicima osnovnih i srednjih škola u Makedoniji, dok su u tijeku još dvije dramske radionice s najmlađima.

 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.