Nebraska

U Omahi osvanuo mural posvećen hrvatskoj zajednici

Omaha
Foto: Screenshot
1/7
26.06.2017.
u 09:36

Na zidu se nalazi i portret kardinala Blasea Cupicha čiji je djed pomogao u prikupljanju novca za izgradnju župe svetog Petra i Pavla 1917. godine

U Omahi je jučer predstavljen mural posvećen hrvatskoj povijesti. Riječ je o najnovijem projektu tamošnjih umjetnika, piše WOWT 6 News.

Ilustracija slavi hrvatsku zajednicu južne Omahe, a može se vidjeti na Bere's Hallu kod 36. ulice.

Ujedno je posvećena 100. obljetnici osnutka Župe svetog Petra i Pavla.

"Ovdje predstavljamo hrvatsku zajednicu, a tri stvari koje proizlaze iz nje su: posao, vjera i obitelj", rekao je član odbora za mural Tom Drzaic. 

Na zidu se nalazi i portret kardinala Blasea Cupicha čiji je djed pomogao u prikupljanju novca za izgradnju župe svetog Petra i Pavla 1917. godine.

Cupich će u Omahi u četvrtak služiti svetu misu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije