okupljanje članova svih uzrasta

Održano 50. skijaško natjecanje članova Hrvatske bratske zajednice u Americi

Skijaško natjecanje članova Hrvatske bratske zajednice u Americi
Foto: Ivan Begg
1/6
09.02.2022.
u 15:34

Hrvatska bratska zajednica je još jednom spojila poslovnu stranu sa zabavnom te ukazala na važnost obiteljsko druženje te osvježila hrvatske kulturne i tradicijske vrijednosti. Mnoga prijateljstvo su produbljena i nova sklopljena.

Prošlog vikenda održano je 50. skijaško natjecanje članova Hrvatske bratske zajednice u Americi. Kroz sve te godine svjedočili smo i uživali u okupljanju članova svih uzrasta, koji su svojim talentom te odanošću ovom sportskom i zimskom natjecanju, veselili i napajali zajedništvom sve prisutne.

Posebno je to bilo dojmljivo ove godine, kod proslave zlatnog jubileja, u vrijeme kad pristižu vijesti i doista lijepe poruke iz Pekinga, u Kini - od Zimskih olimpijskih igara. Poruke sportskih natjecanja su vrlo jednostavne i kristalno jasne: prijateljstvo, solidarnost i jednakost za sve. A, to ispunjava srce i dušu s izrazitim zadovoljstvom i spoznajom da činimo sve da život i svijet učinimo još ljepšim, pa tako i našu hrvatsku ustanovu u Americi.

Prvo skijaško natjecanje održano je 5-7. ožujka 1971. u Seven Springs Mountain Resortu nedaleko Pittsburgha a potom je preseljeno u opet obližnje mjesto Hidden Valley. Tako je već na samom početku trasiran put i okvir ovog doista zabavnog vikenda, koji je ispunjen druženjem i s drugom vrstom zabave. Natjecanje nije održano 2020. i 2021. zbog čudnovatog korona virusa koji je poremetio mnoge naše planove i životne tokove.

U Seven Spring Mountain Resortu natjecalo se je 42 skijaša/skijašica koji su bili svrstani u nekoliko skupina, ovisno o životnoj dobi i spolu. Najbolje vrijeme staze imao je Mike Rakowski u trajanju 22.17 sekundi. Najmlađi natjecatelj je bio 12 godina a najstariji 73. Natjecanje je vrlo organizirano i uspješno vodio direktor odjeljenja HBZ-a za sport i prosvjetu Derek Luketich-Hohn.

Bilo je lijepo vidjeti mnogobrojnu djecu i roditelje koji su uživali na planinskim padinama u zimskom ugođaju a potom u prostranoj dvorani hotela. Hrvatska bratska zajednica je još jednom spojila poslovnu stranu s zabavnom te ukazala na važnost obiteljsko druženje te osvježila hrvatske kulturne i tradicijske vrijednosti. Mnoga prijateljstvo su produbljena i nova sklopljena.

Uz mnogobrojne goste i navijače SkiFestu su prisustvovali: veleposlanik RH Pjer Šimunović i vojni ataše Tomislav Galić iz Washingtona DC, nacionalni predsjednik Edward W. Pazo, nacionalni potpredsjednik i direktor članskih usluga Franjo Bertović, nacionalna tajnica/blagajnica Bernadette Luketich-Sikaras te urednici „Zajedničar“ Lorraine Turkall i Ivan Begg.

Za ples i razonodu u dvorani hotela Resorta svirali su u petak navečer TS „Ponoć“ pod vodstvom Peter Kosovca a, u subotu VIS „Zabava“ s direktorom Frank Božičevićem. Ovi popularni i vrlo talentirani sastavi iz Pittsburgha svirali su mnoge stare i nove melodije glazbene baštine iz Hrvatske.

U subotu navečer, prije zabave, služena je sveta po vlč. Pierre Falkenhan. A u zabavnom dijelu proglašeni su pobjednici te dodijeljene medalje s prigodnim darom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije