niz uspjeha

Održan sastanak predstavnika hrvatskih udruga, sportskih klubova i zajednica u Baden-Württembergu

Foto: Željko Cindrić
1/4
18.10.2022.
u 22:00

Iznimno značajan je i razgovor na temu suradnji udruga, redoviti kontakti konzulata s udrugama, planiranje zajedničkih aktivnosti, pomoć udrugama u smislu lobiranja za prostore, igrališta i dvorane, informiranje od financiranju projekata, pomoć Vlade projektima Hrvata izvan RH.

U utorak, 18. listopada u prostorijama generalnog konzulata RH u Stuttgartu održan je sastanak predstavnika hrvatskih udruga, sportskih klubova i zajednica koje djeluju u njemačkoj Saveznoj zemlji Baden-Württemberg.

Sastanak je organizirao generalni konzul RH u Stuttgartu Ivan Sablić. Na početku susreta ukazao je na ostvarene uspjehe hrvatske Vlade u posljednje dvije godine na različitim poljima, od borbe protiv koronavirusa do gospodarskih postignuća među kojima je izgradnja i otvaranje Pelješkog mosta bila najviše poznata javnosti.

Govorilo se i o uspješnom funkcioniraju države i njenih institucija te isto tako o jako uspješnoj turističkoj sezoni u Hrvatskoj te uspješan proces pristupanja u Schengenski prostor, kao i skoro uvođenje eura.

Iznimno značajan je i razgovor na temu suradnji udruga, redoviti kontakti konzulata s udrugama, planiranje zajedničkih aktivnosti, pomoć udrugama u smislu lobiranja za prostore, igrališta i dvorane, informiranje od financiranju projekata, pomoć Vlade projektima Hrvata izvan RH.

Svakako je bio zanimljiv razgovor o uspješnom održavanju hrvatske nastave na prostoru Baden-Württemberga, otvaranje novih školskih mjesta, zajednički projekti s hrvatskom nastavom, mogućnosti polaganja ispita iz hrvatskog jezika razine A2, te od sljedećeg proljeća i B1.

Generalni konzul Ivan Sablić se između ostalog zahvalio udrugama i pojedincima za njihov angažman prilikom prikupljanja pomoći za potresom porušenu Banovinu.

Miroslav Miro Miletić je govorio o radu GK Stuttgart dok je o suradnji Hrvatske dopunske nastave i GK RH Stuttgart govorio je Držislav Ujević ističući kako im je cilj očuvati hrvatski jezik i kulturu, te je pozvao roditelje da upišu svoju djecu na hrvatsku nastavu.

Stipe Puđa je u ime Večernjeg lista pozvao predstavnike i članove hrvatskih udruga, klubova i zajednica da nominiraju svoje udruge, klubove i zajednice za Večernjakovu domovnicu, 17. po redu izbor hrvatskih iseljenika čija će se finalna večer održati 4. ožujka 2023. u Bad Homburgu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije