Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Marina Krpan: Kada smo vidjeli da smo osvojili Večernjakovu domovnicu sreći nije bilo kraja!

Na dodjeli nagrade smo upoznali puno naših uspješnih Hrvata s kojima želimo ostvariti suradnju. Velika nam je želja da se upoznamo kako s domaćim tako i s udrugama u iseljeništvu, da se međusobno posjećujemo i zajedno i složno radimo mnoge projekte, rekla je Marina Krpan i predsjednica i folklorni koreograf udruge "Golubica".
19. lipnja 2022. u 08:24 0 komentara 14 prikaza
Foto: Marijana Dokoza
Pogledajte galeriju 1/3

Sad već bivša predsjednica Tena Krutak i novoizabrana predsjednica Marina Krpan zajedno su u ime Udruge "Golubica" primile Večernjakovu domovnicu na dodjeli nagrada u prestižnoj dvorani Kurhaus, 3. lipnja u Bad Homburgu.

Obje ističu veliko zadovoljstvo i ponos dobivenom Večernjakovom domovnicom. Sadašnja predsjednica Marina Krpan ističe kako je u udruzi zavladalo posebno veselje kad su doznali da su osvojili Večernjakovu domovnicu.

- Kada je glasanje završilo i kada smo vidjeli da smo osvojili Večernjakovu domovnicu sreći nije bilo kraja! Za nas je to bio veliki vjetar u leđa, znak da se isplatio naš trud i naravno pjesma uz trud. Na dodjeli nagrade smo upoznali puno naših uspješnih Hrvata s kojima želimo ostvariti suradnju. Velika nam je želja da se upoznamo kako s domaćim tako i s udrugama u iseljeništvu, da se međusobno posjećujemo i zajedno i složno radimo mnoge projekte, rekla je Marina Krpan i predsjednica i folklorni koreograf udruge "Golubica".

 | Autor : Marijana Dokoza Foto: Marijana Dokoza

Kulturno umjetničko društvo “Golubica”, čije je sjedište u Albstadtu, gradu u okrugu Zollernalbkreis u njemačkoj Saveznoj zemlji Baden-Württemberg, nastalo je usred pandemije koronavirusa uz pomoć udruge Vila Croatia iz Stuttgarta.

Golubicu, koja je ime dobila po Vučedolskoj golubici, jednom od najprepoznatljivijih simbola grada Vukovara, donedavno je vodila Tena Krutak, a prije nekoliko dana za novu predsjednicu izabrana je Marina Krpan. Zamjenica predsjednice je Ana Dubravac Bakić, blagajnici su Andrija Knežević i Alen Krpan, tajnica je Anja Knežević.

KUD ima dvije sekcije: pjevački zbor i dječju folklornu skupinu u kojoj sudjeluje više od 40 ljudi. Iako tek u početcima, Golubica se već prihvatila humanitarnog rada pa su članovi sudjelovali u prikupljanju donacija za žrtve potresa u Petrinji. Ovo mlado hrvatsko društvo nastalo je u teškim uvjetima, a vode ga mladi Hrvati rođeni u Njemačkoj koji žele sačuvati svoj hrvatski identitet, svoju kulturu i tradiciju prenijeti i na buduće generacije.

 | Autor : Marijana Dokoza Foto: Marijana Dokoza

- Cilj nam je raditi s mladima i pokrenuti školu tamburice te suradnja s ovdašnjom Hrvatskom nastavom i Hrvatskom katoličkom misijom Balingen. Naše geslo je izreka poznatog američkog glumca i redatelja Christophera Reevea: Uspjeh je pronalaženje zadovoljstva u davanju više od onoga koliko uzimaš, otkrila je Marina Krpan.

Ante Brekalo Najpopularniji glumac u iseljeništvu: Velika mi je želja dobiti ulogu u hrvatskom projektu GABRIELA NOVAK-KARALL, predsjednica “Kola Slavuj” iz Beča 'Večernjakova domovnica je za nas veliko priznanje, jer je prepoznato što znači pet stoljeća očuvati hrvatski jezik i kulturu' 9. REVIJA Za najljepšu Hrvaticu bori se 20 djevojaka s tri kontinenta
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.