najuspješnija hrvatska udruga

Marina Krpan: Kada smo vidjeli da smo osvojili Večernjakovu domovnicu sreći nije bilo kraja!

Foto: Marijana Dokoza
1/3
19.06.2022.
u 08:24

Na dodjeli nagrade smo upoznali puno naših uspješnih Hrvata s kojima želimo ostvariti suradnju. Velika nam je želja da se upoznamo kako s domaćim tako i s udrugama u iseljeništvu, da se međusobno posjećujemo i zajedno i složno radimo mnoge projekte, rekla je Marina Krpan i predsjednica i folklorni koreograf udruge "Golubica".

Sad već bivša predsjednica Tena Krutak i novoizabrana predsjednica Marina Krpan zajedno su u ime Udruge "Golubica" primile Večernjakovu domovnicu na dodjeli nagrada u prestižnoj dvorani Kurhaus, 3. lipnja u Bad Homburgu.

Obje ističu veliko zadovoljstvo i ponos dobivenom Večernjakovom domovnicom. Sadašnja predsjednica Marina Krpan ističe kako je u udruzi zavladalo posebno veselje kad su doznali da su osvojili Večernjakovu domovnicu.

- Kada je glasanje završilo i kada smo vidjeli da smo osvojili Večernjakovu domovnicu sreći nije bilo kraja! Za nas je to bio veliki vjetar u leđa, znak da se isplatio naš trud i naravno pjesma uz trud. Na dodjeli nagrade smo upoznali puno naših uspješnih Hrvata s kojima želimo ostvariti suradnju. Velika nam je želja da se upoznamo kako s domaćim tako i s udrugama u iseljeništvu, da se međusobno posjećujemo i zajedno i složno radimo mnoge projekte, rekla je Marina Krpan i predsjednica i folklorni koreograf udruge "Golubica".

Foto: Marijana Dokoza

Kulturno umjetničko društvo “Golubica”, čije je sjedište u Albstadtu, gradu u okrugu Zollernalbkreis u njemačkoj Saveznoj zemlji Baden-Württemberg, nastalo je usred pandemije koronavirusa uz pomoć udruge Vila Croatia iz Stuttgarta.

Golubicu, koja je ime dobila po Vučedolskoj golubici, jednom od najprepoznatljivijih simbola grada Vukovara, donedavno je vodila Tena Krutak, a prije nekoliko dana za novu predsjednicu izabrana je Marina Krpan. Zamjenica predsjednice je Ana Dubravac Bakić, blagajnici su Andrija Knežević i Alen Krpan, tajnica je Anja Knežević.

KUD ima dvije sekcije: pjevački zbor i dječju folklornu skupinu u kojoj sudjeluje više od 40 ljudi. Iako tek u početcima, Golubica se već prihvatila humanitarnog rada pa su članovi sudjelovali u prikupljanju donacija za žrtve potresa u Petrinji. Ovo mlado hrvatsko društvo nastalo je u teškim uvjetima, a vode ga mladi Hrvati rođeni u Njemačkoj koji žele sačuvati svoj hrvatski identitet, svoju kulturu i tradiciju prenijeti i na buduće generacije.

Foto: Marijana Dokoza

- Cilj nam je raditi s mladima i pokrenuti školu tamburice te suradnja s ovdašnjom Hrvatskom nastavom i Hrvatskom katoličkom misijom Balingen. Naše geslo je izreka poznatog američkog glumca i redatelja Christophera Reevea: Uspjeh je pronalaženje zadovoljstva u davanju više od onoga koliko uzimaš, otkrila je Marina Krpan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije