Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Odlučeno o dodjeli potpore za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan RH za 2017.

Na otvoreni Javni poziv, Središnji državni ured zaprimio je 531 prijavu u kategorijama, neprofitne organizacije, fizičke osobe te kategoriji ugroženi pojedinci.
01. siječnja 2018. u 14:07 0 komentara 220 prikaza
kune
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Temeljem provedenog 2. Javnog poziva za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2017., koji je bio objavljen na službenim mrežnim stranicama Središnjeg državnoga ureda www.hrvatiizvanrh.hr od 25. listopada do 24. studenoga 2017. godine, donijeta je Odluka o dodjeli financijske potpore.

Novi program HRT 5 emitirat će se za iseljeništvo u Europi, Sjevernoj Americi, Australiji i Novome Zelandu

Javni poziv provodi se s ciljem promicanja veza i jačanja suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te očuvanja hrvatskog identiteta, odnosno promicanja hrvatskog jezika, kulture, tradicije i jačanja položaja hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske te pomoći ugroženim pojedincima– pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske koji se nalaze u teškim socijalnim i materijalnim prilikama.

Na otvoreni Javni poziv, Središnji državni ured zaprimio je 531 prijavu u kategorijama, neprofitne organizacije, fizičke osobe te kategoriji ugroženi pojedinci.  Neprofitne organizacije izvan Republike Hrvatske i u Republici Hrvatskoj koje se brinu za zaštitu prava i interesa Hrvata izvan Republike Hrvatske kao i fizičke osobe čiji projekti obuhvaćaju brigu za očuvanje i jačanje identiteta Hrvata izvan Republike Hrvatske bili su u mogućnosti prijaviti projekte i aktivnosti iz područja kulture, obrazovanja, znanosti, sporta i ostalih područja s ciljem zaštite prava i interesa Hrvata izvan Republike Hrvatske, kao i unaprjeđenja svih oblika suradnje između Republike Hrvatske i Hrvata izvan Republike Hrvatske.

Temeljem provedenog 2. Javnog poziva, a na prijedlog Povjerenstva Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, donijeta je Odluka o financijskoj potpori Odluka o dodjeli financijske potpore nalazi se u dokumentu koji možete pogledati ovdje.

Menza objavljen natječaj Za studente Hrvate izvan Hrvatske 500 stipendija za akademsku 2017./18. Ivan Grbešić Ivan Grbešić Hrvati se bore za opstanak u BiH, a u svijetu za identitet Odobrena sredstva Projektima iseljenika u Južnoj Americi i Republici Južnoj Africi 1,3 milijuna kuna
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.