Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Potvrđena velika važnost austrijskog nautičkog tržišta za Hrvatsku

Potvrda je važnosti ovoga sajma i podatak da je u Austriji registrirano više od 50 tisuća nautičara, a veliki broj svoja plovila drži upravo u hrvatskim marinama
07. ožujka 2018. u 10:52 0 komentara 332 prikaza
Tulln
Foto: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Austriji
Pogledajte galeriju 1/3

Četverodnevni nautički sajam plovila i sportova na vodi "Austrian Boat Show – Boot Tulln" održan od 1. do 4. ožujka 2018. u donjoaustrijskom gradu i ove je godine privukao brojne ljubitelje mora, podmorja i brodova. Potvrda je tome oko 380 izlagača iz 20 zemalja Europe i svijeta te više od 42 tisuće posjetitelja iz Austrije i srednje i istočne Europe.

Beč Radionica Kreativni razvoj djece i mladih u Beču

Da je riječ o vrlo važnom tržištu za Hrvatsku, pokazali su i naši brojni izlagači, njih 33 iz raznih čarter tvrtki, marina te nautički poduzetnici koji su u Tullnu na Dunavu predstavili zanimljiva plovila i opremu.

Potvrda je važnosti ovoga sajma i podatak da je u Austriji registrirano više od 50 tisuća nautičara, a veliki broj svoja plovila drži upravo u hrvatskim marinama. Statistike također pokazuju kako je Hrvatska Austrijancima najomiljenije morsko odredište i da naši susjedi zauzimaju visoko drugo mjesto kada je riječ o stranim nautičarima u Lijepoj Našoj.

Hrvatski štand na sajmu, na kojem već tradicionalno sudjeluje i Hrvatska turistička zajednica te ACI marine, posjetila je hrvatska veleposlanica u Austriji dr. Vesna Cvjetković te direktor podružnice HTZ-a u Beču Ranko Vlatković. 

"Ova najveća i najraznovrsnija izložba brodova i vodenih sportova u Austriji sljedeće godine održat će se također u Tullnu na Dunavu od 7. do 10. ožujka", izvijestio je organizator Bootsmessea.

Hrvatski komorni orkestar Koncert za pamćenje Hrvatski komorni orkestar ispraćen ovacijama u Beču i Salzburgu Jezična radionica Dječjom igrom (na)učiti i proširiti bogatstvo hrvatskog jezika Koncert Mladi hrvatski skladatelji oduševili Bečane
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.