Naslovnica Vijesti

Najstarije hrvatsko folklorno društvo u Švicarskoj proslavilo 40. rođendan

U povodu obljetnice održana je smotra folklora u kojoj su sudjelovala društva iz Hrvatske, Njemačke i Švicarske
12. rujna 2018. u 09:07 0 komentara 48 prikaza
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

U proteklu subotu najstarije hrvatsko folklorno društvo u Švicarskoj "Fala" iz Schaffhausena obilježilo je svoju jubilarnu 40. obljetnicu postojanja. Glavni pokrovitelj događaja bio je Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Zvonimir Mitar Intervju Osnivač hrvatskog portala u Švicarskoj: Naši ljudi su ovdje cijenjeni stručnjaci

Ivana Perkušić, zamjenica državnog tajnika Zvonka Milasa, kroz svoje obraćanje okupljenima istaknula je kako obljetnica HKUD-a "Fala" svjedoči kao živa poveznica hrvatskog iseljeništva i domovine, a okupljanjem najmlađih naraštaja ostvaruje se zajednički cilj – pripadnost jednom nedjeljivom hrvatskom narodu...

"Vaša domovina Hrvatska može i želi vam pružiti mnogo više kako bi vas podržala, ohrabrila, bila oslonac i partner u svim vašim aktivnostima i nastojanjima da očuvate i živite hrvatsku kulturu i zajedništvo", naglasila je Perkušić.

Lucija Palavra Povratak u Slavoniju iz koje se sve više odlazi Dobar primjer iseljeništva. Novac zarađen u Švicarskoj uložila u Hrvatsku

U povodu obljetnice održana je smotra folklora u kojoj su sudjelovala društva iz Hrvatske, Njemačke i Švicarske.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.