Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Mirjana Piskulić preuzela Hrvatsku maticu iseljenika

Odlučeno je tako u četvrtak na drugoj sjednici Upravnog odbora, nakon što je dosadašnjem ravnatelju Marinu Knezoviću istekao četverogodišnji mandat
18. srpnja 2016. u 11:29 3 komentara 1758 prikaza
Mirjana Ana-Maria Piskulić
Foto: Stefana Zrnić

Mirjana Ana-Maria Piskulić imenovana je vršiteljicom dužnosti ravnateljice Hrvatske matice iseljenika. Pred njom je sada, kako sama kaže, bezbroj izazova i novih poteza.

"Preuzimanjem ovakve odgovornosti prvo se podrazumijeva detaljan uvid u cjelokupno stanje. Također, tijekom ljeta Matica ima najviše programa, tako da će biti dosta posla. U sljedećem razdoblju voljela bih da pojačamo komunikaciju s iseljeničkim udrugama i pojedincima", otkrila je naša sugovornica.

Ustanova koju Piskulić od danas vodi utemeljena je 1951. godine. Njezin Hrvatski iseljenički zbornik izlazi čak šest desetljeća, a časopis Matica pet godina duže.

"U današnje vrijeme sve se brže mijenja i migracije su složenije. Nadam se kako će za pet godina svaki Hrvat moći računati na Maticu. Da bi se to postiglo potrebne su prilagodbe novim situacijama", dodala je vršiteljica dužnosti ravnateljice.

Kovčeg pun nade Jedna košulja za trojicu Hrvata Kovčeg pun nade Sydney Hrvat koji je živio ispod mosta Nisu sve iseljeničke priče sretne! Bračni par liječnici su bili zbunjeni Posljednja želja hrvatskog iseljenika: Htio je samo da mu kćeri postanu hrvatske državljanke

Piskulić je rođena 1958. godine u Južnoafričkoj Republici, a po zvanju je logoped i fonetičar.

U Hrvatsku maticu iseljenika prvi put dolazi 1991. na mjesto koordinatorice za odnose s hrvatskim manjinama u okolnim zemljama. Tijekom 14 godina rada uređivala je i Matičin internetski portal.

Diplomatsku karijeru započela je 2005. kao prva tajnica Veleposlanstva Republike Hrvatske u Canberri. Od 2008. do 2013. bila je generalna konzulica u Sydneyu.

Prije dvije godine vratila se u Maticu i preuzela Odjel za informiranje iseljeništva.

Od ožujka 2016. sudjeluje u pokretanju Večernjakovog portala Moja Hrvatska za koji piše o svojim iskustvima s Hrvatima izvan domovine.

  • Avatar 2222
    2222:

    Jedna pogreska Ispracavam se nije piskuric vec! Mirjana Ana-Maria Piskulić

  • Avatar 2222
    2222:

    Prava osoba za takav posao. Mirjana sad treba pozvati sve udruge hrvata diljem svijeta na zajednicki skup koji bi trebao biti jedan od veci skupova i na njemu odluciti kopliko nam je potrebno suradjivati sa aktualnim vlastima Hrvatske,naravno predloziti programe ... prikaži još! koji bi zanimali obije strane.Ocekujem da mi se neko i javi iz kancelarijskog prostora Mirajane Piskuric .Osobno vodim Udrugu Hrvatskih Povratnika i zelio bi da se Hrvati polako nastanjuju na hrvatskom tlu i stime pridonese oporavku sadasnjeg finacijskog stanja drzave, Cestitamo novoj ravnateljici i zelimo i skori razgovor sve najbolje predsjednik Udruge Zdravko Belancic