Croatiada

Susret dramskih, lutkarskih i literarnih družina u Mađarskoj

Croatiada
Foto: Branka Pavić Blažetin
1/4
23.10.2017.
u 09:24

Projekt je 1996. godine osmislio tadašnji referent za školstvo HDS-a, danas pokojni Stipan Blažetin

U sklopu sustava natjecanja Croatiada, koje za učenike dvojezičnih škola u Mađarskoj te polaznike škola u kojima se održava predmetna nastava hrvatskoga jezika i književnosti organizira Hrvatska državna samouprava, 18. listopada, u ustanovi Hrvatski vrtić, osnovna škola, gimnazija i kolegij "Miroslav Krleža", održana je smotra pod nazivom "Susret dramskih, lutkarskih i literarnih družina". Projekt je 1996. godine osmislio tadašnji referent za školstvo HDS-a, danas pokojni Stipan Blažetin.

Prisutne je uime domaćina pozdravio ravnatelj škole Gábor Győrvári, a zatim je referentica Hrvatske državne samouprave Eva Muić kratko predstavila manifestaciju.

Na smotri su sudjelovali: Hrvatska škola Miroslava Krleže s djelom Mire Gavrana: ''Neobična pljačka fašničkog vlaka'' (mentor: Zsuzsana Győrvári), Osnovna škola Martince s "Jednom davno, davno" (mentor: Ljubica Kollár Vukovics), koljnofska Osnovna škola i čuvarnica Mihovila Nakovića s djelom ''Vuk i sedam kozlića'' (mentor: Biserka Brindza), HOŠUD Santovo s djelom "Primanje Isusa u obitelj" (mentor: Eva Gorjanac Galić) i Hrvatsko-mađarska narodnosna dvojezična Osnovna škola Petrovo Selo s djelom ''Betlehemske igre'' (mentor: Ana Škrapić Timar).

Djeci su se ispred dvočlanog stručnog suda, koji su činili profesori pečuške škole Eva Polgar i Zoltán Gátai, obratili profesor Gátai i zamjenica predsjednika HDS-a Angela Šokac Marković.

Program je ostvaren uz natječajnu potporu Ministarstva ljudskih resursa Fonda za razvoj ljudskih potencijala u iznosu od 700 tisuća forinti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije