Naslovnica Vijesti

Markić poručio hrvatskim iseljenicima: 'Otvorite se svojoj baštini i svome porijeklu'

Pozvao je sudionike hodočašća da se u skladu s Isusovom riječju Effata otvore i svojoj baštini i svome porijeklu, ali i znakovima vremena te Božjem planu sa svakim ponaosob
11. rujna 2018. u 09:19 0 komentara 216 prikaza
Foto: Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

U bazilici Nacionalnog svetišta Bezgrješnoga začeća blažene Djevice Marije u Washingtonu, hrvatski katolici proslavili su 48. obljetnicu blagoslova dviju ulaznih kapela u kriptu svetišta koje su 1970. darovali američki Hrvati. 

Anne Pavlich Bila je hrvatska princeza u Washingtonu, a s 86 godina vozila je automobil čak do Toronta

Jedna kapelica posvećena je Majci Božjoj Bistričkoj, a druga Mariji, Kraljici mira. Euharistiju je predvodio ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu Tomislav Markić, a domaćin fra Mavro Dolčić, hrvatski franjevac trećoredac i voditelj Hrvatske katoličke misije sv. Blaža u Washingtonu, organizirao je ovo sada već tradicionalno godišnje hrvatsko hodočašće. 

9. rujna 2018. Dođite na 38. godišnje hrvatsko hodočašće u Washington

Ravnatelj Markić u homiliji je govorio o značenju hrvatskog i katoličkog identiteta naših iseljenika koji je u novim sredinama obogaćen mnogim sastavnicama, ali se njegovo očuvanje nalazi i pred brojnim izazovima. Pozvao je sudionike hodočašća da se u skladu s Isusovom riječju Effata otvore i svojoj baštini i svome porijeklu, ali i znakovima vremena te Božjem planu sa svakim ponaosob. 

Zagrebačka katedrala Prvo u 500 godina Povijesno hodočašće gradišćanskih Hrvata u Zagreb

Voditelj misije Dolčić zahvalio je svima na sudjelovanju, a posebno je pozdravio i bogoslova dominikanca hrvatskih korijena Paula Maricha koji je asistirao na slavlju. 

Delegacija Vremeplov Delegacija hrvatskih svećenika u Washingtonu kod predsjednika Eisenhowera

Nakon mise sudionici su se s pjesmom i molitvom uputili pred kapelicu Majke Božje Bistričke gdje je liturgija završena, a slavlje je nastavljeno srdačnim druženjem hodočasnika u kafeteriji bazilike.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.