Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Marija Kapitanović nova hrvatska veleposlanica u Rumunjskoj

Sugovornici su istaknuli odlične bilateralne odnose dviju zemalja te mogućnosti njihova daljnjeg razvoja, poglavito na području gospodarstva
27. studenoga 2019. u 22:50 0 komentara 834 prikaza
Foto: Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske

Veleposlanica Marija Kapitanović predala je 26. studenoga 2019. godine vjerodajnice rumunjskom predsjedniku Klausu Iohannisu.

Priština Veleposlanica Barišić predala vjerodajnice predsjedniku Republike Kosovo

U srdačnom razgovoru nakon ceremonije veleposlanica Kapitanović čestitala je predsjedniku Iohannisu na pobjedi za novi predsjednički mandat. Sugovornici su istaknuli odlične bilateralne odnose dviju zemalja te mogućnosti njihova daljnjeg razvoja, poglavito na području gospodarstva.

Istaknuta je i dobra suradnja u sklopu Europske unije, a kako Hrvatska prvi put preuzima predsjedanje Vijećem EU početkom sljedeće godine, veleposlanica Kapitanović predstavila je prioritete hrvatskog predsjedanja. Referirala se i na uspješnu razmjenu iskustava s Rumunjskom koja je također prvi put predsjedala Vijećem EU prvih šest mjeseci 2019. Sugovornici su naglasili i vrlo visoke standarde zaštite manjina u obje zemlje.

Predao vjerodajnice Davor Vidiš – novi hrvatski veleposlanik u Irskoj

Predsjednik Iohannis poželio je dobrodošlicu hrvatskoj veleposlanici i uspješan rad u Rumunjskoj. Naglasio je dobru perspektivu budućih odnosa s obzirom na to da sada rumunjska Vlada i predsjednička administracija imaju integrativni pristup te istaknuo punu otvorenost rumunjske strane za podrškom tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.