Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Davor Vidiš – novi hrvatski veleposlanik u Irskoj

Tijekom razgovora s irskim predsjednikom nakon ceremonije istaknuta je uloga Hrvatske, posebno tijekom predsjedanja Vijećem Europske unije u prvoj polovici 2020. godine
04. studenoga 2019. u 21:26 0 komentara 136 prikaza
Foto: Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske

Veleposlanik Republike Hrvatske u Irskoj dr. sc. Davor Vidiš predao je 31. listopada 2019. godine vjerodajnice predsjedniku Irske Michaelu D. Higginsu na ceremoniji u predsjedničkoj palači, uz svečano intoniranje hrvatske himne i inspekciju počasne postrojbe Irske vojske.

Priština Veleposlanica Barišić predala vjerodajnice predsjedniku Republike Kosovo

Tijekom razgovora s irskim predsjednikom nakon ceremonije istaknuta je uloga Hrvatske, posebno tijekom predsjedanja Vijećem Europske unije u prvoj polovici 2020. godine, a veleposlanik Vidiš izdvojio je i odabir gradova Galwaya i Rijeke za Europske prijestolnice kulture u 2020., što će uz rastuću zajednicu Hrvata u Irskoj i sve veći broj irskih turista u Hrvatskoj dodatno zbližiti dvije države.

Haag Dubravka Plejić Marković nova veleposlanica u Nizozemskoj

Na ceremoniji je, uz veleposlanika Vidiša, sudjelovala i prva tajnica Dubravka Popić te supruga veleposlanika gospođa Merica Vidiš, dok je s irske strane uz predsjednika Higginsa bio i državni ministar Andrew Doyle TD i glavni tajnik Ministarstva vanjskih poslova i trgovine Niall Burgess.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.