Virtuozna vokalna izvedba klasika

Luka Udjbinac s "Around Nine" oduševio bečke jazz-sladokusce

Luka Udjbinac
Foto: Snježana Herek
1/3
13.12.2016.
u 09:27

Jednom riječju, prava osoba na pravom mjestu kad je riječ o promociji Hrvatske i njezine bogate glazbene baštine u Austriji

Renomirani hrvatski gitarist i jazz-vokalist, skladatelj te aranžer Luka Udjbinac sa svojim orkestrom "Around Nine International Stars Orchestra", sastavljenim od sjajnih glazbenika iz Sjedinjenih Američkih Država, Austrije i Hrvatske, upriličio je u poznatom bečkom klubu "Porgy & Bess" koncert za glazbene sladokusce.

Pitki jazz u snažnoj interpretaciji Udjbinca i njegove virtuozne vokalne izvedbe klasika na gitari te fascinantne skladbe i aranžmani oduševili su prisutnu publiku.

Zauzvrat je od svjetski poznatih jazzista, među kojima je bio i sjajni američki saksofonist s bečkom adresom Andy Middleton, dobila još jedan glazbeni dodatak. 

Uz Udjbinca i saksofonsku zvijezdu Middletona, nastupili su i Miro Kadoić, Herwig Gradischnig, Daniel Nösig, Daniel Holzleitner, Christian Amstätter-Zöchbauer, Uli Langthaler i Dušan Milenković.

Vrhunska izvedba zahtjevnih jazz-standarda bila je i potvrda da izuzetno muzikalan Luka Udjbinac znalački prati aktualnu svjetsku i hrvatsku scenu. 

Jednom riječju, prava osoba na pravom mjestu kad je riječ o promociji Hrvatske i njezine bogate glazbene baštine u Austriji, u kojoj je Luka 2004. godine diplomirao gitaru na Konzervatoriju za jazz-glazbu, a od lani je postdiplomac jazz-kompozicije i aranžiranja na privatnom bečkom sveučilištu MUK. 

Luka Udjbinac rođen je u Zagrebu 1978. godine, gdje je stekao osnovnu i srednjoškolsku glazbenu naobrazbu. 

Do sada je višestruko nagrađivan kao glazbenik, skladatelj i aranžer. 

"Izuzetno sam zadovoljan prijamom bečke publike koja je potvrdila da jazz ima svoju publiku, samo ga treba više promovirati i približiti ljudima", otkrio je Udjbinac. 

Istaknuo je kako je situacija u inozemstvu, što se tiče jazza, znatno bolja nego u Hrvatskoj, ustvrdivši kako kod nas spomenuti glazbeni stil nije toliko popularan, a nema ni adekvatnog koncertnog prostora u koji bi mogao dovesti svoj "Around Nine".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije