Ljepota i duša

Mladi iz Ljubuškog poručili: Nemojte odlaziti, ovdje je najljepše!

Foto: Vecernji.ba
1/2
08.02.2018.
u 10:01

Bilo je lijepo slušati s koliko ljubavi, divljenja, ljepote i odanosti mladi pjevaju o svome gradu i kraju, a mnogi od njih slali su poruke aktualne u posljednje vrijeme

Učenica 4. c razreda Jelena Bukmir s pjesmom "Ljubuški ima ljepotu i dušu", pobjednica je 3. pjesničke večeri "Ljubuški, u meni pjesma". 

Loreni Raspudić iz 4. b i njezinoj skladbi "Lijep si mi, grade moj" pripalo je drugo mjesto, dok je Marija Čuljak iz 1. c s pjesmom "Ljubuški, dar od Boga" osvojila treće mjesto. Jelena, Lorena i Marija učenice su ljubuške gimnazije. 

Tako je odlučio ocjenjivački sud – profesorice Dragica Petrović i Ivana Barišić te ljubuški književnik Mate Grbavac, nakon što su svi učenici dviju srednjih škola, gimnazije i SSŠ Ruđera Boškovića u Gradskoj vijećnici izrecitirali svoje pjesme. 

Bilo je lijepo slušati s koliko ljubavi, divljenja, ljepote i odanosti mladi pjevaju o svome gradu i kraju, a mnogi od njih slali su poruke aktualne u posljednje vrijeme – da se ne ide, da se ne napušta rodni kraj čije ljepote nigdje nema. 

"Pjesmu sam napisala otprilike dva tjedna prije početka natjecanja. U njoj govorim kako Ljubuški ima svoju budućnost, da je to grad koji ima dušu i kako ljudi, unatoč svemu, pribjegavaju nečem boljem što vide u nekim drugim zemljama. S druge strane zaboravljaju na to da sâm Ljubuški ima sve to i mnogo više. Kad se jednom vrate u starosti, žalit će što su sve propustili i gdje su proveli život. Na kraju se sve svede na to da se svi ipak vrate. Zašto? Zato što je ovdje najljepše. Inače, pjesme pišem od 7. razreda osnovne škole, pa je slijedila stanka, i onda sam opet počela u drugom razredu gimnazije. Već ih imam dvjestotinjak", rekla je pobjednica Jelena Bukmir, koja je odlučila upisati medicinu, ali pjesme i pisanje neće napustiti. Nada se da će objaviti i zbirku. Za nagradu je dobila laptop. 

Nagrađene su i njezine kolegice, a darivala ih je Općina Ljubuški. Priznanja su uručili općinski načelnik Nevenko Barbarić i predsjednik OV-a Ljubuški Tihomir Kvesić. 

Večer su svojom glazbom i pjevanjem upotpunili srednjoškolci Ana Buntić i Filip Granić, učenik Osnovne glazbene škole ''Ljubuški'' Toni Petrović i ženska pjevačka skupina Izvor – HKUD Studenčica iz Studenaca. 

Priredbu je organizirala knjižnica ''Ljubuški'', uz potporu Općine, i ona je dio programa obilježavanja Dana općine Ljubuški.

Komentara 3

MI
miso
09:53 09.02.2018.

Ovdje je zaista najljepše, jedino je u Irskoj puno bolje!

KK
Kika- Kuja- Štrumfeta
22:54 08.02.2018.

Samo vi ostanite dole.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
07:20 09.02.2018.

Zakaj je ovo povijesno pravoslavno selo u Bosni u rubrici moja Hrvatska????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije