Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Počasni građanin općine Ljubuški: Jedni bez drugih ne smijemo niti možemo

Državni tajnik obišao je projekte koji su sufinancirani od Vlade Republike Hrvatske te je posjetio Franjevački samostan sv. Ante Padovanskoga (Humac)
22. veljače 2017. u 09:12 0 komentara 434 prikaza
Zvonko Milas
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Jučer je Zvonku Milasu, državnom tajniku u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, uručeno posebno priznanje "Počasni građanin općine Ljubuški".

>> Milijun i pol kuna više za hrvatsku manjinu

Odluka je donesena kao izraz zahvalnosti za vrijednu i važnu potporu u izgradnji Dnevnog centra za djecu s poteškoćama u razvoju, obnovu kinodvorane u Kulturnom centru te nabavu posebnog vozila Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama "Duga", Ljubuški.

Novci Do 17. ožujka 2017. Živite izvan domovine? Evo kako možete do financijske potpore Hrvatska zastava Jačanje prava Milijun i pol kuna više za hrvatsku manjinu

"Ova nagrada je snažan poticaj koji nas obvezuje da nastavimo i dalje razvijati kvalitetne programe i projekte koji pridonose boljem životu Hrvata ovog kraja. No isto tako želim reći da potpora koju pružamo nije samo naša dužnost, zakonska ili ustavna obveza. Pripadnost hrvatskom narodu nije određena zemljopisnim granicama. Dijelimo kulturu, baštinu, tradiciju, jezik, povijest – ali i budućnost. U svakom smo pogledu oslonjeni jedni na druge. I jedni bez drugih ne smijemo niti možemo", rekao je državni tajnik Milas koji se sastao i s Nevenkom Barbarićem, načelnikom općine Ljubuški.

U njegovoj pratnji obišao je projekte koji su sufinancirani od Vlade Republike Hrvatske te je posjetio Franjevački samostan sv. Ante Padovanskoga (Humac).

"Mnogo toga zajednički je napravljeno – od Centra i učionice za djecu s posebnim potrebama do obnove Kulturnog centra u Ljubuškom. Na mnogo toga možemo biti ponosni. No ono što je naš najveći uspjeh – upravo je – zajedništvo", zaključio je Milas.

>> Živite izvan domovine? Evo kako možete do financijske potpore

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.