Selected works 2016. – 2019.

Lena Kramarić iz Dubrovnika na bečkoj premijeri

Foto: Snježana Herek
1/3
14.05.2019.
u 09:40

Na upit o svojim budućim planovima, Lena je rekla kako ova izložba u Beču, čiji se postav može razgledati tijekom sljedećih mjesec dana, možda potom seli u Asconu u Švicarsku

"Selected works 2016. – 2019." naziv je izložbe slika Lene Kramarić, mlade i već afirmirane akademske slikarice iz Dubrovnika, otvorene u galerijskom prostoru "EGA: Žene u središtu" u Beču, koja je zadivila prisutne ljubitelje likovne umjetnosti i ljude iz struke.

"Izlagati u Beču velika mi je čast jer taj grad nosim u srcu. Zato hvala organizatorima i svima koji su mi pomogli da ponovno ovdje izlažem. Ova moja samostalna izložba zapravo je nagrada koju sam osvojila prije dvije godine na skupnoj izložbi ''Slavljenje ženske raznolikosti'', ovdje u ovom istom prostoru u Beču za izvanredne umjetničke radove", rekla je Lena Kramarić, dodavši kako je ovaj put za bečku publiku posebno odabrala svojih 18 radova, nastalih između 2016. i 2019. godine.

"Za izložbu je izrađena i promotivna knjižica, svojevrstan portfolio mojeg rada koji daje presjek kroz godine s naglaskom na recentne projekte, a koju sam i ja vidjela tek ovdje, tako da je ovo bečka premijera. Veliko hvala svima koji mi pomažu i podupiru me, posebno Gradu Dubrovniku, Hrvatskoj turističkoj zajednici te Jadranskim luksuznim hotelima", istaknula je autorica izložbe. Na upit o svojim budućim planovima, Lena je rekla kako ova izložba u Beču, čiji se postav može razgledati tijekom sljedećih mjesec dana, možda potom seli u Asconu u Švicarsku.

"Vidjet ćemo! U svakom slučaju u srpnju izlažem u Dubrovniku, a u rujnu u Ljubljani. Između toga moram slikati, slikati i slikati. I mijenjati se i napredovati", napomenula je ova zanimljiva umjetnica uz Dubrovnika.

I dok je sve to izgovarala, sjetila sam se njezine izjave prije dvije godine: "Slike na zidovima u Beču, moj su izlaz(ak) iz zidina, figurativno govoreći". A to se moglo primijetiti i ovoga puta. Izuzetno je važno da ova samozatajna Zagrepčanka s dubrovačkom adresom ponekad likovno i fizički izađe iz dubrovačkih zidina i navrati u Beč, gdje je već stekla naklonost mnogih. Jer na introspektivan i samo njoj svojstven način nudi bečkim zaljubljenicima u likovnu umjetnost dojmljivim izložbenim postavom u kombiniranoj tehnici na platnu i sveprisutnim temperamentnim ženskim likovima idilične prizore i prostor za vlastito sanjarenje i individualne interpretacije. Taj likovni splet boja, osjećaja, želja, strahova i raznih drugih emotivnih stanja kod promatrača, a vjerojatno i kod same slikarice, budi čežnju za povratak harmoniji, kako u umjetnosti tako i svakodnevnom životu.

Izložbu je otvorila Splićanka Maja Ettinger-Cecić, hrvatska umjetnica s bečkom adresom.

Lena Kramarić (35), rođena je Zagrebu, gdje je 2001. godine završila Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn (grafički smjer). Slikarstvo je diplomirala 2008. na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, a 2010. na istoj instituciji upisala je i poslijediplomski studij slikarstva. Do sada je imala tridesetak samostalnih i isto toliko skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije