Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Komedija iz Sarajeva sutra u Beču

Svi se pretvaraju, žaluju i hvale pokojnika, dok se ne pokaže da nasljedstva zapravo nema
29. studenoga 2019. u 18:57 0 komentara 27 prikaza
Foto: PR

Narodno pozorište iz Sarajeva ponovno gostuje u austrijskom glavnom gradu s hit komedijom Branislava Nušića „Ožalošćena porodica“, izvijestio je Blaško Papić, predsjednik Kulturnog i sportskog društva „Zagreb“ u Beču, koje je i organizator tog gostovanja.

Predstava se može pogledati u nedjelju 1. prosinca 2019. godine u 19,30 sati u bečkom kazalištu „Akzent“ (Theresianumgasse 18, 1040 Wien). Redatelj predstave je Ahmed Imamović.

Više od 200 naslova Mala knjižnica Društva hrvatskih književnika predstavljena Bečanima

U Ožalošćenoj porodici Nušić je kritičku oštricu usmjerio na pokvarenu, prijetvornu i povampirenu obitelj, prije svega na ljudsku pohlepu, malograđanštinu i primitivizam uma malog čovjeka.

Kako stoji u najavi  drama se događa u kući pokojnika, koji nije imao bliske rodbine. U njegovom domu su se okupili svi njegovi daljnji rođaci, jer se priča da je pokojnik imao veliko bogatstvo.

Svi se pretvaraju, žaluju i hvale pokojnika, dok se ne pokaže da nasljedstva zapravo nema. Tada padaju maske i raskrinkava se da zapravo prave tuge i iskrenog žaljenja za pokojnikom nema.

Koncert za pamćenje Virtuozni Zvjezdan Ružić oduševio bečke jazz-sladokusce

„Prikazana je galerija jako dobro ispisanih likova male pameti koji se takmiče lažima i cinizmom. Svi, naravno ostaju bez nasljedstva pojavom pokojnikove kćerke za koju nitko ni znao da postoji“, ističe se u najavi.

„Ovo je već četvrto uzastopno gostovanje Narodnog pozorišta iz Sarajeva u Beču i raduje me tvrdnja Bosanaca uoči predstave da ne smije ostati prazno ni jedno sjedalo na predstavi ovog popularnog i renomiranog pozorišta iz Bosne i Hercegovine“, rekao je Papić za Večernji list. Istakao je kako ulaznice za predstavu stoje 30 odnosno 28 eura, a za studente i đake 20 eura.

Tribina Weber uvjerila Bečane da glazbe nikada nije dosta

Sve informacije mogu se dobiti na www.zagrebwien.at ili na tel. br. 0699 1945 1910, kao i na e-mail adresi: blasko.papic@chello.at

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.