Rim

Kardinal Cupich predvodit će misu za domovinu

Blase Cupich
Grgo Jelavić/PIXSELL
05.06.2018.
u 09:54

Djed i baka rođeni su mu nedaleko od Slavonskog Broda, odnosno Varaždina te su jedno prije, a drugo poslije Drugog svjetskog rata otišli u Ameriku

Prigodom Dana državnosti Republike Hrvatske u srijedu, 6. lipnja 2018. u 18 sati, u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu misu za hrvatsku domovinu predvodit će kardinal Blase Joseph Cupich, nadbiskup i metropolit Chicaga.

Cupich je rođen u Omahi, 19. ožujka 1949., te je jedno od devetoro djece Blase i Mary (rođ. Mayhan) Cupich. Za nadbiskupa Chicaga imenovao ga je papa Franjo 2014., dok je za kardinala izabran 19. studenoga 2016.

Pohađao je Sveučilište sv. Tome u Minnesoti u gradu Saint Paulu, na kojem je stekao prvostupničku diplomu iz filozofije 1971. Zatim je u Rimu studirao na Papinskom sjevernoameričkom sveučilištu i Papinskom sveučilištu Gregorijani. Zaređen je 16. kolovoza 1975.

Cupich je pohodio, od 15. do 18. listopada 2012. BiH, a prethodno je bio u Hrvatskoj. Djed i baka rođeni su mu nedaleko od Slavonskog Broda, odnosno Varaždina te su jedno prije, a drugo poslije Drugog svjetskog rata otišli u Ameriku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije