Naslovnica Vijesti

Kardinal Bozanić s voditeljima hrvatskih katoličkih misija

Kardinal im je zahvalio za njihov rad, osobito u djelu povezivanja domovinske i iseljene Hrvatske, potičući ih da posebnu pozornost i nadalje posvećuju čuvanju spomena na duhovnu i kulturnu baštinu hrvatskog naroda
07. lipnja 2018. u 09:34 0 komentara 664 prikaza
Foto: IKA

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u utorak 6. lipnja u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu delegaciju voditelja hrvatskih katoličkih misija u inozemstvu na čelu s preč. dr. Tomislavom Markićem, nacionalnim ravnateljem Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Siegen Obljetnica Četiri desetljeća putovanja Hrvatske katoličke misije Siegen

Uz preč. Markića, susretu su prisustvovali vlč. Stjepan Čukman, voditelj Hrvatske katoličke misije Nica i delegat Hrvatske inozemne pastve za Zapadnu Europu, o. Tomislav Kraljević, OP, voditelj Hrvatske katoličke misije Pariz, fra Tomo Anđić, OFM, voditelj Hrvatske katoličke misije Brisel, fra Mišo Sirovina, OFM, voditelj Hrvatske katoličke misije Rotterdam i fra Ljubomir Šimunović, OFM, voditelj Hrvatske katoličke misije London. U razgovoru, preč. Markić i prisutni izvijestili su kardinala o životu i djelovanju hrvatskih katoličkih misija u inozemstvu, zahvalivši mu na svesrdnoj podršci. 

Kardinal Bozanić zahvalio im je za njihov rad, osobito u djelu povezivanja domovinske i iseljene Hrvatske, potičući ih da posebnu pozornost i nadalje posvećuju čuvanju spomena na duhovnu i kulturnu baštinu hrvatskog naroda.

Kardinal je također zamolio okupljene voditelje da u svom pastoralnom radu promiču istinu o svetom svjedočanstvu života i ljubavi prema Bogu, Crkvi, čovjeku i domovini bl. Alojzija Stepinca, čiju 120. obljetnicu rođenja i 20. obljetnicu beatifikacije obilježavamo ove godine: "Neka vam u vašem radu svijetli primjer bude upravo bl. Alojzije Stepinac i njegova ljubav prema istini koju je bio spreman potvrditi i mučeničkom smrću".

Iseljenici opet pomažu Potpora Hrvatskom katoličkom sveučilištu vrijednim donacijama iz Kanade Majčin dan Svetkovina sv. Leopolda Bogdana Mandića u Geislingenu Nekoliko tisuća vjernika Hodočašće Hrvata iz zapadne Europe u Lurd
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.