Uoči treće sjednice

Jedan interes za dvije manjine

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
12.09.2018.
u 12:13

Na sastanku je zaključeno kako će obje strane nastaviti aktivno djelovati u ovom području s ciljem ostvarivanja još boljeg statusa manjina, kako crnogorske u Hrvatskoj tako i hrvatske u Crnoj Gori

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, ujedno i supredsjedatelj hrvatskog dijela Međuvladinog mješovitog odbora za zaštitu manjina između Republike Hrvatske i Crne Gore, održao je sastanak s izaslanstvom Crne Gore, koje je vodio Valon Dasharami, v. d. tajnika u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Crne Gore i supredsjedatelj crnogorskog dijela Međuvladinog mješovitog odbora.

Tema sastanka bila je cjelovita priprema za održavanje 3. sjednice Međuvladinog mješovitog odbora koja će se održati 27. rujna 2018. godine u Podgorici. Redovito održavanje sjednice MMO-a potvrda je dobrih odnosa i nastavka kvalitetne suradnje.

Na sastanku je zaključeno kako će obje strane nastaviti aktivno djelovati u ovom području radi ostvarivanja još boljeg statusa manjina, kako crnogorske u Hrvatskoj tako i hrvatske u Crnoj Gori.

Na sastanku su bili i Milan Bošnjak, zamjenik predsjedatelja hrvatskog dijela MMO-a, Dubravka Severinski, tajnica hrvatskog dijela MMO-a i Rajna Stević, voditeljica Službe za pravni položaj, kulturu i obrazovanje hrvatske manjine te Predrag Mitrović, tajnik crnogorskog dijela MMO-a, Sanja Žugić, članica MMO-a, kao i NJ. E. Boro Vučinić, veleposlanik Crne Gore u Republici Hrvatskoj i Milovan Lučić, prvi savjetnik u veleposlanstvu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije