Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Izbori za Hrvatski sabor: Kako glasovati u Austriji?

U Republici Austriji glasovat će se u Konzularnom odjelu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beču
06. lipnja 2020. u 09:16 0 komentara 113 prikaza
Ilustracija
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Beču proslijedilo je u petak navečer medijima i hrvatskim udrugama u Austriji informacije o predstojećim izborima za zastupnike u Hrvatski sabor kao i obrasce za registraciju birača uz zamolbu da ih proslijede svojim članovima te njihovim hrvatskim prijateljima i poznanicima koji imaju biračko pravo.

PRIOPĆENJE STOŽERA Privremena zabrana, odnosno ograničenje prelaska svih graničnih prijelaza RH produžava se do 15. lipnja

Isti izvor u nastavku navodi:

„Odlukom predsjednika Republike Hrvatske o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor izbori će se održati 4. i 5. srpnja 2020. od 07.00 do 19.00 sati.

U Republici Austriji glasovat će se u Konzularnom odjelu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beču, 1040, Operngasse 20 B.

Ukoliko se na predstojećim zastupničkim izborima želi glasovati u Veleposlanstvu RH u Beču, potrebno je izvršiti prethodnu / aktivnu registraciju u popis registra birača za glasovanje u inozemstvu.

Ispunjenom i potpisanom Zahtjevu za aktivnu, odnosno prethodnu registraciju birača potrebno je priložiti presliku identifikacijske isprave te ih dostaviti Konzularnom odjelu Veleposlanstva najkasnije do 24. lipnja 2020. godine

Veleposlanstvo RH u Beču OBAVIJEST Veleposlanstvo RH u Beču: Konzularni odjel ponovno počeo rad sa strankama

Dostava je moguća na sljedeće načine:

- e-mailom na e-mail adresu: izbori.bec@mvep.hr,

- poštom ili osobno na adresu: Operngasse 20 b, 1040 Wien.

Svi potrebni obrasci nalaze se u prilogu, navodi se u priopćenju Veleposlanstva RH u Beču.  

Podrobnije obavijesti možete pronaći na sljedećem linku.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.