OBJAVA BIRAČIMA

Izbori za Hrvatski sabor: Kako glasovati u Austriji?

Ilustracija
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
06.06.2020.
u 09:16

U Republici Austriji glasovat će se u Konzularnom odjelu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beču

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Beču proslijedilo je u petak navečer medijima i hrvatskim udrugama u Austriji informacije o predstojećim izborima za zastupnike u Hrvatski sabor kao i obrasce za registraciju birača uz zamolbu da ih proslijede svojim članovima te njihovim hrvatskim prijateljima i poznanicima koji imaju biračko pravo.

Isti izvor u nastavku navodi:

„Odlukom predsjednika Republike Hrvatske o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor izbori će se održati 4. i 5. srpnja 2020. od 07.00 do 19.00 sati.

U Republici Austriji glasovat će se u Konzularnom odjelu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beču, 1040, Operngasse 20 B.

Ukoliko se na predstojećim zastupničkim izborima želi glasovati u Veleposlanstvu RH u Beču, potrebno je izvršiti prethodnu / aktivnu registraciju u popis registra birača za glasovanje u inozemstvu.

Ispunjenom i potpisanom Zahtjevu za aktivnu, odnosno prethodnu registraciju birača potrebno je priložiti presliku identifikacijske isprave te ih dostaviti Konzularnom odjelu Veleposlanstva najkasnije do 24. lipnja 2020. godine

Dostava je moguća na sljedeće načine:

- e-mailom na e-mail adresu: izbori.bec@mvep.hr,

- poštom ili osobno na adresu: Operngasse 20 b, 1040 Wien.

Svi potrebni obrasci nalaze se u prilogu, navodi se u priopćenju Veleposlanstva RH u Beču.  

Podrobnije obavijesti možete pronaći na sljedećem linku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije