PRIOPĆENJE STOŽERA

Privremena zabrana, odnosno ograničenje prelaska svih graničnih prijelaza RH produžava se do 15. lipnja

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
19.05.2020.
u 23:53

Odluka, koju je potpisao načelnik Stožera civilne zaštite RH i potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. Davor Božinović, stupa na snagu danom donošenja (18. svibanj).

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, dana 18. svibnja 2020. godine, donio je Odluku o izmjeni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza RH,  stoji u utorak u priopćenju za medije Stožera civilne zaštite RH.

Isti izvor navodi da se navedenom Odlukom, radi zaštite pučanstva Republike Hrvatske od bolesti COVID-19, „privremena zabrana, odnosno ograničenje prelaska osoba preko svih graničnih prijelaza Republike Hrvatske produljuje do 15. lipnja 2020.“

Odluka, koju je potpisao načelnik Stožera civilne zaštite RH i potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. Davor Božinović, stupa na snagu danom donošenja (18. svibanj). Proslijeđena je i svim hrvatskim diplomatsko-konzularnim predstavništvima u inozemstvu kako bi s njom bili upoznati i Hrvati u inozemstvu, koji putuju u Hrvatsku.

A dobro će doći i Austrijancima, s obzirom na to da su proteklih dana neki austrijski mediji davali proizvoljna tumačenja, pa je nastala zbrka oko toga tko smije ući u Hrvatsku i pod kojim uvjetima, a tko ne smije i zašto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije