Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

U Kanadi se gradi spomenik žrtvama komunizma

Izgradnja u Ottawi počet će 2018., a završetak se očekuje za kraj 2018. ili početak 2019. godine
09. siječnja 2018. u 08:31 16 komentara 2118 prikaza
Spomenik
Foto: Ivan Grbešić
Pogledajte galeriju 1/2

Vlč. Tomislav Kasić (Župa hrvatskih mučenika – Mississauga) i vlč. Ivan Vukšić (Župa Presvetoga Trojstva – Oakville) uručili su uime hrvatskih katoličkih župa Kanade doprinos od 40 tisuća dolara predstavnicima društva Tribute to Liberty (TTL) za izgradnju spomenika žrtvama komunizma.

Marko Ganza Planira se vratiti u Split Hrvat iz Kanade otkriva kako uspjeti u međunarodnom okruženju

"Posebna hvala vlč. Tomislavu koji je poveo ovu inicijativu, svakoj župi u našoj hrvatskoj zajednici u Kanadi (uključujući Kitchener, Mississaugu, Norval, Oakville i Toronto) i svima onima koji su pomogli", na Facebooku je napisao Ivan Grbešić, predsjednik Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske, dodavši: "Ovaj doprinos doveo je našu kampanju prikupljanja sredstava uprave TTL-a 'tributetoliberty.ca' korak bliže završetku. Spomenik će služiti kao javni podsjetnik na milijune žrtava komunizma, uključujući i naše Hrvatice i Hrvate, te će donijeti patnju tih žrtava u svijest javnosti".

Spomenik | Autor : Ivan Grbešić Foto: Ivan Grbešić

Izgradnja spomenika u Ottawi počet će 2018., a završetak se očekuje za kraj 2018. ili početak 2019. godine.

Mary Valentich Dogovoreni brak Hrvatica se udala u Kanadu za čovjeka kojeg nije poznavala Život s prijevodom Sokrati tada i sada. Povijest ista Fra Jozo Grbeš: Hrvati imaju problem s pamćenjem, a vođa već odavno nema Ivan Grbešić Ivan Grbešić Hrvati se bore za opstanak u BiH, a u svijetu za identitet
 • Deleted user:

  Ima neke ironije u tome da dize spomenik na kontinentu gdje je njegova organizacija dala velik doprinos nasilnom pokrstavanju i istrebljenju autohtonog stanovnistva.

 • Avatar naroz
  naroz:

  Prvo vi napravite spomenik svim zrtvama koje su ustase pobili i poklali pa onda mozete da radite sta hocete

 • tom1234:

  Nisam siguran dali postoji spomenik Hrvatima stradalim u kanadskim logorima za vrijeme prvog svjetskog rata, ali mislim kako ne postoji, vjerojatno je hrabre hrvatine malo prpa da se ne zamjere. Tek malobrojni Hrvati (čak i oni koji dugo godina tamo ... prikaži još! žive) jako malo znaju o tim povijesnim zbivanjima.