Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Iserlohn, Essen, Orašje, Bjelovar i Zagreb u zanimljivom projektu

Radovi trebaju biti na hrvatskom jeziku, a ako su na nekom drugom jeziku, moraju biti prevedeni na hrvatski
15. srpnja 2019. u 21:22 0 komentara 80 prikaza
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Međunarodni likovno-literarni natječaj Iserlohn – Essen – Orašje – Bjelovar – Zagreb na temu "Jezik – riječ, maska, ljubav, štit i mač, umjetnost", koji su osmislili naši umjetnici iz Iserlohna – Ankica i Ante Karačić, raspisuje se za djecu Hrvata u iseljeništvu i mališane iz Lijepe Naše, polaznike od 1. do 8. razreda osnovne škole (iz Njemačke do 12. razreda).

Croatiada Croatiada Susret dramskih, lutkarskih i literarnih družina u Mađarskoj

Izložba likovnih i literarnih radova hrvatskih učenika iz cijelog svijeta održat će se u Njemačkoj, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatske matice iseljenika, a u suradnji internetskog portala Hrvatski Glas Berlin, Matice hrvatske za Ruhrsko područje, Osnovne škole "Orašje" i Ogranka Hrvatskog pedagoško-književnog zbora Bjelovar.

Proglašenje najboljih likovnih radova bit će u Gradskoj galeriji u Iserlohnu do kraja ožujka 2020., a literarnih do kraja travnja 2020. godine. U likovnom dijelu nagrađuju se tri rada od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda. U literarnom dijelu nagrađuju se tri literarna rada za svaki razred od 1. do 8. razreda (iz Njemačke do 12. razreda).

Ana Šoretić Iz emisije Dobar dan Hrvati Literarno putovanje gradišćanske Hrvatice

Kategorija likovnih radova

Tehnika: kombinirana tehnika, kolaž, tuš i flomaster; format: A4; rok prijave: 15. veljače 2020. godine.

Svaki rad na poleđini treba sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime učenika, razred, adresu i naziv škole, e-mail adresa, ime i prezime mentora (podaci trebaju biti ispisani čitko, velikim tiskanim slovima). Radove treba poslati na adresu: Ankica i Ante Karačić, Stormstr. 3, 58640 Iserlohn, Deutschland. Za dodatne informacije možete se javiti na e-mail adresu: a.karacic@gmx.de. 

Igračka u srcu Projekt koji je izazvao veliki interes među Hrvatima u iseljeništvu

Kategorija literarnih radova – pjesma, sastavak

Radovi trebaju biti na hrvatskom jeziku, a ako su na nekom drugom jeziku, moraju biti prevedeni na hrvatski. To može učiniti mentor. U posljednjem slučaju šalju se oba primjerka u originalu i na hrvatskom jeziku. Dopuštene su sve forme i dužine literarnih radova. Trebaju biti napisani u Word .doc formatu, veličine fonta 11, u pismu Times New Roman. 

Svaki rad treba sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime učenika, država, adresa i naziv škole, e-mail adresa, ime i prezime mentora. Radove treba poslati na sljedeće e-mail adrese: uprava@matica-hrvatska-ruhrgebiet.de i loebbert-gradac@t-online.de.

Novi Vinodolski Veliki interes dijaspore za učenjem hrvatskog jezika i kulture

Posebno se ocjenjuju pjesme, a posebno sastavci. Posebno se ocjenjuju literarni radovi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, a posebno radovi iz drugih zemalja.
 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.