Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Hvarski biskup krizmao mlade iz Brisbanea i Gold Coasta

Mons. Palić u uvodu u misno slavlje naglasio je kako je bitno da kao Kristovi vjernici ne zaboravimo svoj kršćanski poziv i nužnost svjedočenja kroz dobra djela
26. studenoga 2019. u 21:17 0 komentara 972 prikaza
Foto: Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

Na svetkovinu Isusa Krista – Kralja svega stvorenja, u nedjelju 24. studenoga, hvarski biskup i generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije mons. dr. Petar Palić predvodio je u hrvatskoj katoličkoj kapelici sv. Leopolda B. Mandića na Gold Coastu misno slavlje pod kojim je podijelio sakrament svete potvrde i krstio dvoje mladih.

vlč. Ivan Mihalić Bio je prvi hrvatski svećenik koji je nakon Drugog svjetskog rata stigao u Australiju

Sakrament svete potvrde primio je 21 krizmanik iz Brisbanea i Gold Coasta, a kršteno je dvoje mladih iz obitelji Barać. Nakon euharistijskog slavlja druženje je nastavljeno u Hrvatskom sportskom klubu Gold Coast, javlja Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Dan poslije, na spomendan sv. Katarine Aleksandrijske, biskup Palić predvodio je misno slavlje u crkvi bl. Alojzija Stepinca Hrvatskog katoličkog centra u Brisbaneu.

U crkvi se okupilo nekoliko desetaka vjernika iz Brisbanea i s Gold Coasta. Mons. Palić u uvodu u misno slavlje pozvao je okupljene vjernike da, ugledajući se u mučenicu sv. Katarinu, svakoga dana podnose „mučeništvo“ umirući u grijehu i ljudskoj oholosti te naglasio kako je bitno da kao Kristovi vjernici ne zaboravimo svoj kršćanski poziv i nužnost svjedočenja kroz dobra djela.

Seminari i radionice Za hrvatsku budućnost u Australiji ne treba brinuti

Nakon svete mise okupljeni vjernici ostali su u razgovoru s biskupom uz hranu i kolače koje su sami pripremili.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.