Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Strateškim institucijama u BiH dodijeljeno 6 milijuna kuna

Na potpisivanju je naglašeno kako su se obje ove institucije svojim radom snažno ucrtale na obrazovnu i kulturnu kartu Europe
03. prosinca 2018. u 09:41 1 komentara 67 prikaza
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

U prostorijama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske potpisani su Ugovori o financijskoj potpori za provedbu programa i projekata strateških institucija hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Mostar Vlada RH Najveći iznos dosad! Čak 24 milijuna kuna Hrvatima u BiH

Tom prigodom državni tajnik Zvonko Milas istaknuo je kako ova potpora ima posebnu vrijednost za sve.

"Ovo je ulaganje u ljude, koji su – kako svjedočimo i ovih dana kroz sportske uspjehe – najvrjedniji resurs svake zemlje. Upravo ulaganjem u Sveučilište u Mostaru i Hrvatsko narodno kazalište Mostar nastojimo stvarati temelje i uvjete da mladi ljudi, prije svega Hrvati, ostaju živjeti, stvarati i pobjeđivati u svojoj domovini – Bosni i Hercegovini".

Milas je dodao kako je potpora Sveučilištu ulaganje u razvoj kulture, obrazovanja i jačanje intelektualnih potencijala Hrvata u Bosni i Hercegovini, a time i cijelog društva.

Mostarski sajam Sporazum 'Jačanje gospodarske suradnje u interesu je Hrvatske i BiH'

Rektor Tomić i ravnatelj Vukoja zahvalili su na potpori te istaknuli kako je ipak važnija ona druga, a to je spoznaja da uvijek, u svim prigodama, mogu računati na Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i sve građane Lijepe Naše.

"Međusobna povezanost, osjećaj da pripadamo istom hrvatskom narodu, bez obzira na to gdje živjeli, kroz ovaj način dodatno se jačaju", rekli su, istaknuvši glavne ciljeve i iskorake koje Sveučilište u Mostaru i Hrvatsko narodno kazalište nastoje postići. 

Na potpisivanju je naglašeno kako su se obje ove institucije svojim radom snažno ucrtale na obrazovnu i kulturnu kartu Europe. 

Ivan Grbešić Ivan Grbešić Hrvati se bore za opstanak u BiH, a u svijetu za identitet

Za Sveučilište u Mostaru ovim je Ugovorom osigurano 4,000.000,00 kuna i to za provedbu nastavnog procesa, stručnog rada, razvojnih planova usavršavanja i promicanja rada Sveučilišta te pratećih aktivnosti, za realizaciju rekonstrukcije i izgradnje infrastrukturnih projekata i za opremanje sveučilišnih prostorija, za podmirenje troškova održavanja i rekonstrukcije sveučilišnih prostorija i njihova zakupa, za nabavu stručne opreme i literature, za podizanje kvalitete rada, stručnosti, konkurentnosti i kompetitivnosti te za promicanje i razvoj izvrsnosti kroz nastavne i istraživačke procese, kao i za organizaciju interdisciplinarnih i zajedničkih studija i organizaciju konferencija i znanstvenih i stručnih skupova.

PROJEKTI HRVATA U BIH Doznajemo tko je u BiH dobio pomoć iz Hrvatske

Za Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru osigurano je 2,000.000,00 kuna, i to za provedbu kulturnih projekata i programskih aktivnosti poput gostovanja, festivala i premijera, za proširenje ansambla i tehničko-produkcijskog osoblja, za nabavu scenske, tonske, informatičke i slične opreme, za izradu integriranog informatičkog sustava e-Kazalište, za podmirenje izdataka potrebnih za ishođenje razne dokumentacije, rješenja, dozvola, elaborata i slično u svrhu nastavka izgradnje zgrade HNK Mostar, kao i za troškove redovitog održavanja i popravaka spomenute zgrade.

  • JillHarris:

    Napravit cu 86 dolara za sat od kuce. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjecam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef. posjetiti==========>>>>>> www.WebJob33.Com