Naslovnica Vijesti

Hrvatski kao drugi, strani i nasljedni jezik

Sljedeća sjednica planira se održati u ožujku 2019. godine, a do tada će članovi podijeljeni u radne skupine, sukladno svojoj struci i nadležnostima, pripremiti sadržaje koji će se unijeti u pripremljeni Nacrt Strategije
19. prosinca 2018. u 09:30 0 komentara 54 prikaza
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

U prostorijama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske održana je četvrta sjednica Vijeća za učenje i poučavanje hrvatskog kao drugoga, stranog i nasljednog jezika.

Ljubav prema knjizi Markon na kreativan način u Beču uči mlade hrvatski jezik

Državni tajnik i predsjednik Vijeća Zvonko Milas otvorio je sjednicu, zahvalio članovima te pomoćnici ministrice znanosti i obrazovanja izv. prof. dr. sc. Ivani Franić i pomoćnici ministrice kulture doc. dr. sc. Ivi Hraste Sočo na dolasku i sudjelovanju na četvrtoj sjednici. 

Na prvom dijelu sjednice državni tajnik i članovi Vijeća podijelili su informacije o aktualnostima te projektima svojih institucija koji su ostvareni tijekom 2018. godine.

Zastava e-tečaj Sada besplatno možete učiti hrvatski jezik razine A2

Sukladno zaključcima s prethodne sjednice, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske pripremio je Nacrt Strategije očuvanja, učenja, poučavanja i promicanja hrvatskoga jezika izvan Republike Hrvatske koji je bio tema rasprave u sklopu koje su članovi Vijeća iznijeli svoje prijedloge, odredili načela i ciljeve iste te istaknuli vrijednosti učenja i poučavanja hrvatskoga jezika izvan Lijepe Naše na kojima će se temeljiti Strategija.

Zapadnohercegovačka županija Stručno usavršavanje nastavnika hrvatskog jezika i književnosti

Sljedeća sjednica planira se održati u ožujku 2019. godine, a do tada će članovi podijeljeni u radne skupine, sukladno svojoj struci i nadležnostima, pripremiti sadržaje koji će se unijeti u pripremljeni Nacrt Strategije.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.