Stipendije

Potpisani ugovori! Sada mogu učiti hrvatski jezik

Stipendije
Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
05.10.2017.
u 10:38

Naknada za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj uključuje podmirenje troškova tečaja, prehrane i smještaja

Jučer su potpisani Ugovori o dodjeli stipendija/naknada za učenje hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj i za internetsko učenje hrvatskog jezika u akademskoj 2017./2018. godini za 56 pripadnika hrvatskog naroda koji imaju prebivalište izvan Lijepe Naše.

Tom prigodom, zamjenica državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Ivana Perkušić naglasila je kako njihov Ured putem ovog programa želi promicati i učvrstiti povezanost iseljene i domovinske Hrvatske, a sve radi ostvarenja potrebnog jedinstva i kulturnog zajedništva. Ujedno se potiče povratak hrvatskih iseljenika i njihovih potomaka u Lijepu Našu.

Stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj uključuje podmirenje troškova tečaja, prehrane i smještaja.

Za učenje hrvatskoga jezika u 2017./2018. odobrene su 232 naknade (222 za učenje u domovini i deset putem interneta). To je dosad uvjerljivo najveći broj odobrenih stipendija za jednu akademsku godinu. Osim u Zagrebu, nastava se održava i na Filozofskom fakultetu u Splitu i Rijeci. 

U razdoblju od 2012. do 2017. ukupno je odobreno 986 stipendija za 711 polaznika. Polaznici u ovoj akademskoj godini dolaze iz dvadesetak zemalja s brojnim hrvatskim iseljeništvom, među kojima su i nadalje najbrojniji oni iz Južne Amerike.

Komentara 1

LU
lunar777
16:12 05.10.2017.

Dobrodošli i nadam se da će neki i ostati u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije