Naslovnica Vijesti

Potpisani ugovori! Sada mogu učiti hrvatski jezik

Naknada za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj uključuje podmirenje troškova tečaja, prehrane i smještaja
05. listopada 2017. u 10:38 1 komentara 1134 prikaza
Stipendije
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Jučer su potpisani Ugovori o dodjeli stipendija/naknada za učenje hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj i za internetsko učenje hrvatskog jezika u akademskoj 2017./2018. godini za 56 pripadnika hrvatskog naroda koji imaju prebivalište izvan Lijepe Naše.

Zagreb Potiče se povratak Dodijeljeno 215 stipendija za učenje hrvatskog jezika

Tom prigodom, zamjenica državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Ivana Perkušić naglasila je kako njihov Ured putem ovog programa želi promicati i učvrstiti povezanost iseljene i domovinske Hrvatske, a sve radi ostvarenja potrebnog jedinstva i kulturnog zajedništva. Ujedno se potiče povratak hrvatskih iseljenika i njihovih potomaka u Lijepu Našu.

Stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj uključuje podmirenje troškova tečaja, prehrane i smještaja.

Za učenje hrvatskoga jezika u 2017./2018. odobrene su 232 naknade (222 za učenje u domovini i deset putem interneta). To je dosad uvjerljivo najveći broj odobrenih stipendija za jednu akademsku godinu. Osim u Zagrebu, nastava se održava i na Filozofskom fakultetu u Splitu i Rijeci. 

U razdoblju od 2012. do 2017. ukupno je odobreno 986 stipendija za 711 polaznika. Polaznici u ovoj akademskoj godini dolaze iz dvadesetak zemalja s brojnim hrvatskim iseljeništvom, među kojima su i nadalje najbrojniji oni iz Južne Amerike.

Budimpešta Rok istječe 10. studenog 2016. Školuješ se u Mađarskoj? Evo kako možeš do stipendije Croatian Scholarship Fund Croatian Scholarship Fund Ovo su stipendisti najveće hrvatske iseljeničke zaklade Hrvatski jezik HiT-1 Kakva želja! Iseljenici iz cijelog svijeta uče hrvatski jezik preko Skypea
  • Avatar lunar777
    lunar777:

    Dobrodošli i nadam se da će neki i ostati u Hrvatskoj.