Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Hrvatska klapa iz Buenos Airesa ima samo jednu božićnu želju

Danas Valovi imaju repertoar koji uključuje djela međunarodne pjesmarice pjevanja na hrvatskom, engleskom i španjolskom, u svom posebnom stilu, koji je već dio povijesti hrvatske zajednice u Argentini
25. prosinca 2018. u 10:09 1 komentara 870 prikaza
Foto: Stella Hubmayer
Pogledajte galeriju 1/4

Početak ženske klape Valovi seže u daleku 2002. godinu otkako neprestano djeluje kao vokalna skupina. Valovi su od svog osnutka usmjereni ka očuvanju folklorne baštine. Postavili su se kao pioniri dijaspore Južne Amerike i jedina su ženska klapa u Argentini. 

Furešti Nezaboravna večer hrvatske klape u Buenos Airesu

Dosad su snimili dva CD-a, prvi u svojoj desetoj jubilarnoj godini koncertom "Valovi uživo" 2011. godine i drugi "Dobre djevojke" objavljen 2015. godine, u cijelosti snimljen studijski.

Članice su žene. Njih osam potječe iz drugog naraštaja Hrvata, dok je jedna članica Argentinka koja se pridružila klapi zbog ljubavi prema pjevanju. Sve imaju vokalnu stručnost i od mladih dana pjevaju u raznim pjevačkim skupinama te neprekidno sudjeluju u zajednici Hrvata.

Prvi Sopran: Cecilia Fernández Šarić, drugi Sopran: Ana Premužić, Inés Cano, Daria Trošelj i Karina Jerković, alt: Jelena Nadinić i Ivana Šimunić, bas: Silvia Detelić i Stella Hubmayer. Tijekom svoje karijere voditelji klape bili su: Ivo Puches, Leticia De Luca, Gabriel Apromiano, Javier Zentner (od 2002. do 2005. i od 2010. do 2017.), koji je obradio brojne glazbene aranžmane za Valove uz sudjelovanje 2016. s Joškom Ćaletom i 2017. s Ninom Kordićem. Od 2018. godine voditeljica je Isabella Ramos Mejía.

Olivere, uz tebe su Hrvati iz Buenos Airesa izveli Velu Luku koja vas neće ostaviti ravnodušnima

Danas Valovi imaju repertoar koji uključuje djela međunarodne pjesmarice pjevanja na hrvatskom, engleskom i španjolskom, u svom posebnom stilu, koji je već dio povijesti hrvatske zajednice u Argentini.

Klapa je nastupila u brojnim kazalištima u Buenos Airesu i drugim okolnim gradovima. Nekoliko puta je sudjelovala na festivalu "Buenos Aires slavi Hrvatsku". U studenom 2017. organiziraju, s Klapom BA, "Prvi susret klapa u Argentini" koji je održan u Buenos Airesu i drugim gradovima u Argentini. Događaju su se odazvale i klape Dišpet iz Zagreba, Vinčace iz Novog Vinodolskog i Croatia iz Münchena.

Domovinski rat Nevjerojatna priča U Domovinski rat htio je poći i 14-godišnji Hrvat iz Buenos Airesa

Valovi su u ožujku 2018. u Buenos Airesu, odlukom predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, dobili Povelju Republike Hrvatske, a njezine pjevačice imaju veliku želju koju su stavile pod bor: "Samo da jedan dan možemo zapjevati u svojoj voljenoj Hrvatskoj".

  • RebeccaGeorge:

    Donosim 86 dolara na sat radeći od kuće. Bio sam šokiran kad mi je susjed rekao da je u prosjeku 95 dolara, ali vidim kako sada radi. Osjećam toliko slobode sada da sam svoj šef. učini to..........>>>>> www.WebJob33.Com