Furešti

Nezaboravna večer hrvatske klape u Buenos Airesu

Stella Hubmayer
10.12.2018.
u 10:04

Tijekom ovogodišnjeg koncerta klapa je na hrvatskom, engleskom i španjolskom jeziku zapjevala izvorne i moderne pjesme

U srijedu je hrvatska klapa B. A. iz Buenos Airesa predstavila svoj novi CD – Furešti, čime je ujedno obilježila 20 godina neprekidnog pjevanja. A furešti znači stranci, hodočasnici bez zemlje ili smjera, stranci u zemlji u kojoj su se rodili i stranci u zemlji svojih predaka.

Ova klapa osnovana je 1998. godine kada je skupina mladih Hrvata rođenih u Argentini željela odati počast prijatelju poginulom u Domovinskom ratu. Taj prvi nastup održan je u Teatro Cervantesu u Buenos Airesu i od toga dana članovi su nerazdvojni.

Nastupili su na mnogim susretima zborova te koncertima u Argentini, Urugvaju i Čileu. Godine 2006. sudjelovali su na turneji koju je diljem Lijepe Naše organizirala Hrvatska matica iseljenika.

A prošle godine s klapom Valovi organizirali su Prvi susret klapa u Argentini. U toj smotri gostovali su klapa Vincace i klapa Dišpet iz Hrvatske te klapa HKM Croatia iz Münchena.

Članovi klape B.A. su: Marko Frkovic, Dani Detelic, Nicolas Rukavina, Adrian Barišić, Branko Nadinic, Mirko Terrazas, Tomica Trošelj, Nicolas Ferinovic, Sinisa Boenel i Dodo Martinović. Dirigent je maestro Ivo Puches.

Tijekom ovogodišnjeg koncerta klapa je na hrvatskom, engleskom i španjolskom jeziku zapjevala izvorne i moderne pjesme. Bila je to odlična i nezaboravna večer.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije