Govorite li Hrvatski

Hrvatska božićna priča u Milanu

Foto: CiakLife
1/9
18.12.2018.
u 09:55

Veleposlanik Mesić svečano je otvorio novu Izložbu fotografija Marka Vrdoljaka "Ljepote Hrvatske", pozdravivši njezin prvi izlazak izvan Lijepe Naše

U organizaciji Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Milanu, uz podršku Grada Milana, Hrvatske zajednice Lombardija i Kluba Prijatelji Hrvatske, u prelijepom gradskom prostoru "Spazio Seicentro" održano je predbožićno druženje pod nazivom "Hrvatska božićna priča u Milanu".

Večer su svojom prisutnošću i prigodnim govorima uveličali Jasen Mesić, veleposlanik Republike Hrvatske u Rimu te Fabio Arrigoni i Santo Minniti, predstavnici Grada Milana. 

Ispred GRKH-a kao organizatora i domaćina, generalna konzulica Iva Pavić pozdravivši prisutne istaknula je da nam umjetničke fotografije Marka Vrdoljaka zorno pokazuju koliko Hrvatska, kao relativno mala država, njeguje bogatstvo kulturne, povijesne i prirodne baštine, dok izvedba prof. Ševe "Govorite li hrvatski?" to isto govori za hrvatsku riječ i literaturu.

Veleposlanik Mesić svečano je otvorio novu Izložbu fotografija Marka Vrdoljaka "Ljepote Hrvatske", pozdravivši njezin prvi izlazak izvan Lijepe Naše. Izložba se sastoji od 40 fotografija poznatih i manje poznatih lokacija te vizura svih dijelova Hrvatske, a krasit će milanski prostor do samog Božića. Izbor fotografija, realizaciju i izradu izložbe u cijelosti je podržao Samostalni sektor za javnu i kulturnu diplomaciju, informiranje i odnose s javnošću MVEP-a RH, te će nakon Milana otputovati kako bi bila izložena i u drugim brojnim europskim i svjetskim gradovima.

Predbožićni program nastavio se izvedbom monodrame "Govorite li Hrvatski" prof. Joška Ševe u kojoj je oko 150 prisutnih uzvanika uživalo u putovanju stranicama hrvatske književnosti i poezije, od renesanse do danas, na koje ih je prof. Ševo poveo kroz dramski izričaj, prelazeći spretno i virtuozno iz lika u lik. Oduševljenje publike posebno su izazvala utjelovljenja Pometa i Grižule iz Držićevih djela, ali i suvremena hrvatska poezija na koju se publika spremno podsjetila.

Nakon predstave publika je čestitala ovom redovitom profesoru Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i ujedno prvaku hrvatskog glumišta na sjajnoj izvedbi. Bogati program Hrvatske božićne priče u Milanu nastavio se, kroz razgovor generalne konzulice s glavnim gostima večeri: predstavnicima Hrvatske zajednice, Antonelom Božić, Kluba Prijatelji Hrvatske, Maurizio Giorgietta, uz isticanje njihovih aktivnosti kroz posljednja dva desetljeća. Uslijedio je razgovor s umjetnicima, Markom Vrdoljakom i Joškom Ševom, a dvije su se hrvatske udruge iz Milana pobrinule i za enogastronomski doživljaj, zdravicu te zabavni dio programa.

Sretna lica uzvanika, druženje i brojne čestitke organizatorima bile su dokaz da se te večeri radilo o visokokvalitetnom kulturnom događaju u Milanu kojem se u božićno vrijeme predstavila Hrvatska u ovom značajnom talijanskom gradu.

Izložba umjetničkih fotografija autora Marka Vrdoljaka otvorena je u Milanu sve do Božića svakim danom od 10 do 13 sati i od 14 do 18 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije