Parlamentarna suradnja

Jandroković u Italiji izrazio zabrinutost položajem Hrvata u BiH

Patrik Macek/PIXSELL
16.11.2018.
u 09:44

Sugovornici su razgovarali i o unapređenju položaja hrvatske manjine u Italiji, u pokrajinama Molise i Furlanija – Julijska krajina, te o potrebi očuvanja njihova kulturnog i jezičnog identiteta

"Italija je zadovoljna položajem talijanske manjine u Hrvatskoj, dok Hrvatskoj u Italiji treba i dalje pomagati da očuva svoj identitet", izjavili su na sastanku u Rimu čelnici hrvatskog i talijanskog parlamenta Gordan Jandroković i Maria Elisabeta Alberti Casellati, priopćio je Hrvatski sabor. 

Jandroković je sastankom s Casellati počeo višednevni posjet Italiji, susjednoj zemlji s kojom Zagreb želi osnažiti parlamentarnu suradnju. 

Sugovornici su razgovarali i o unapređenju položaja hrvatske manjine u Italiji, u pokrajinama Molise i Furlanija-Julijska krajina, te o potrebi pružanja daljnje potpore državama radi očuvanja njihova kulturnog i jezičnog identiteta, priopćio je Sabor. 

Predsjednica talijanskog senata izrazila je zadovoljstvo položajem talijanske manjine u Hrvatskoj istaknuvši da su manjine most između dviju država, dodaje se u priopćenju. Jandroković i Casellati razgovarali su i o potrebi unapređenja europske migrantske politike te o situaciji u BiH, pri čemu je Jandroković izrazio zabrinutost poslijeizbornom situacijom i položajem Hrvata u BiH, stoji u saborskom priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije